Mr Pete
première

What ever happened to Mr. Pete

Sarah Moeremans | HZT

Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken samen een voorstelling over een man, genaamd Mister Pete. Dat moet ongeveer de kortste manier zijn om duidelijk te maken wat Joachim Robbrecht en Sarah Moeremans voor ogen hebben.

Bekijk de waarheid letterlijk van twee kanten

De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Het publiek en spelers aan de ene kant van de muur zien de anderen niet. Beide groepen krijgen dezelfde voorstelling te zien, in een andere volgorde, met een andere hoofdrolspeler. De opdracht voor het publiek is: zoek naar de waarheid achter Mister Pete.
Intussen leert Mister Pete zichzelf ook kennen in korte, grappige scènes. Wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. En zo zullen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw bewijzen dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn.

Filosofisch en een tikkeltje absurd

Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid om er een paar weken op te kauwen. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Of zoals Joachim de voorstelling omschreef: “Er is geen touw om je aan vast te houden of je er aan op te hangen.”

Zo absurd als het leven zelf. Humorvol, herkenbaar en bevreemdend tegelijk.
Piet Menu
Meer info en credits

tekst Joachim Robbrecht

regie Sarah Moeremans

kostuums Daphne de Winkel

met Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg en anderen


Over Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel wil theatrale ontmoetingen organiseren die het publiek prikkelen om anders naar de wereld te kijken. Het gezelschap is geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Piet Menu is curator en initiator van Het Zuidelijk Toneel. Samen met co-artistiek leidster/regisseuse Sarah Moeremans en andere theatermakers vertellen ze verhalen van vindingrijkheid en creativiteit die de wereld nodig heeft. Vanaf 2021 werkt Het Zuidelijk Toneel elk half jaar met een ander thema.

Over Sarah Moeremans

Sarah Moeremans (1979) volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, en regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Vanaf 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater