Bekijk tickets

Myrte Siebinga zoekt een kamer

De Warme Winkel

Tijdens een felle satirische hospiteeravond bij een woongroep wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten…

Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement😉). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond🙏. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste😉) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang. Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes.

Of Myrte een kamer vindt is nog maar de vraag, maar de onovertroffen theatergroep De Warme Winkel staat borg voor een verrassende avond.

quote
Een heerlijk tenenkrommende hospiteersatire, waarin de drie spelers uitblinken in komisch spel.
- Volkskrant ★★★★ Lees meer
quote
De Warme Winkel vangt de wanhoop van de kamerzoekende twintiger in Amsterdam in één absurde hospiteeravond. Absurd realistisch, overigens, als je de verhalen van studenten hoort. Zoals een begin-twintiger in het publiek na afloop verzucht: ‘Zó herkenbaar, die frustratie’.
- Trouw ★★★★ Lees meer
quote
In 'Myrte Siebinga zoekt een kamer' van De Warme Winkel gaan uit de hand gierende twistgesprekken, absurde uitvergrotingen van de werkelijkheid én een portie klassiek vormingstoneel een verrukkelijke drie-eenheid aan.
- Theaterkrant Lees meer
quote
De Warme Winkel giet de excessen van de nijpende woningnood in de lekker kolderieke vorm van een bizarre hospiteersessie.
- NRC★★★★
quote
De kamerzoektocht van Myrte is wanhopig en puilt uit van humor. Het komisch talent van Siebinga is fenomenaal.
- Dagblad van het Noorden ★★★★★

Meer info en credits arrow-right

spel Marius Mensink, Mirthe Labree, Myrte Siebinga
co-regie Bianca van der Schoot en Vincent Rietveld
concept en tekst Vincent Rietveld
licht André Pronk
kostuumadvies Bernadette Corstens
tekstadvies Joachim Robbrecht
muziek Gerry Arling en Jornt Jan Bras
stagiair dramaturgie Meike Ducrot
productieleider Joppe Kos
techniek Jornt Jan bras
coproductie Grand Theatre Groningen
campagnebeeld Lonneke van der Palen
scenefoto’s Sofie Knijff

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English