Een Nacht In L Kristavander Niet Small

Nacht in Tilburg

Het Zuidelijk Toneel | Liliane Brakema

Speciaal voor deze voorstelling selecteerde Het Zuidelijk Toneel drie spelers uit Tilburg. Samen met professionele acteurs en een muzikant spelen ze deze ontroerende en grappige voorstelling.

In de schemering, op een schijnbaar toevallig moment, komen vijf onbekenden elkaar tegen in een ruimte die ooit een stadsplein was. Terwijl de muziek van de maan aanzwelt, proberen ze te ontdekken hoe ze hier terecht zijn gekomen. Onderwijl tasten ze elkaar af, krijgen de slappe lach, en raken verstrikt in een grotesk drama dat leidt tot het bizarre idee om met elkaar iets groots en onvoorstelbaars teweeg te brengen.

Liliane Brakema laat in deze voorstelling het mooie in de mens zien. Ook al zijn we soms eenzaam, de hunkering naar elkaar overwint.
Piet Menu

Geïnspireerd door het voor haar terugkerende motief ‘eenzaamheid’ vertrekt gelauwerd regisseur Liliane Brakema dit keer niet vanuit bestaand repertoire, maar vanuit het thema ‘ontmoeten’.
Om niet alleen een voorstelling over ontmoeten te maken, maar zichzelf ook bloot te stellen aan ontmoetingen gaat ze de wijken van de verschillende speelsteden in om met bewoners van de stad te praten over de grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood. Deze gesprekken bepalen mede de inhoud en vorm van de voorstelling.
En om zichzelf en haar performers bloot te blijven stellen aan nieuwe ontmoetingen, doen per speelstad drie van jouw eigen stadsgenoten mee.


Het resultaat is de speelse, aangrijpende en intieme voorstelling Nacht in Tilburg. Hierin prikkelen muziek, absurdistisch getinte teksten en de speels-dansante lichaamstaal van de performers in hun aangrijpende taferelen de magie en humor van de toeschouwer. Soms valt de verrassing en theater magie even weg, en durft Liliane samen met haar performers ruimte te scheppen voor het toeval: de ware ontmoeting tussen performers en speelstad. En, de ontwapening van een onverwacht moment. Om vervolgens weer in de magie te mogen verdwijnen waarin alles mogelijk is.

Meer info en credits

Regie: Liliane Brakema

Spel: Toon Kuijpers, Reinier Schimmel, Çiğdem Polat, 3 spelers uit Tilburg
Research & productie: Femme van den Berg
Artistiek advies: Piet Menu
Compositie: Thijs van Vuure
Decor: Sanne Danz
Kostuum: Jolanda van de Ven
Tekstbijdragen: Eva Jansen Manenschijn


Over Liliane Brakema

Regisseur Liliane Brakema (1987) zet in haar werk een sterke beeld- of bewegingstaal tegenover een (bestaande) tekst. Als vaste gastregisseur is zij jaarlijks te zien bij het Noord Nederlands Toneel/Club Guy&Roni (NITE). Naast haar jaarlijkse werkzaamheden bij het Noord Nederlands Toneel heeft ze haar eigen gezelschapje Firma Ducks waarmee ze in 2017 haar eerste tourende productie Face to Face maakte. Ondertussen regisseerde ze bij de grotere huizen bijvoorbeeld August Strindberg’s Dodendans bij Theater Freiburg (2017), Menuet bij NTGent (2018), Leonce en Lena van Georg Buchner bij Schauspielhaus Bochum (2019), Agatha van Marguerite Duras bij Matzer (2020) en volgend seizoen Nacht In.. voor Het Zuidelijk Toneel (2021).Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater