1227 Nieuwsbeeld Hoge Fronten Nietwietwelnel Foto Saris Den Engelsman
1227 Spruit Niet Wiet Wel Net Hoge Fronten © Saris Den Engelsman
Spruit Festival

Niet Wiet, Wel Nel (6+)

Hoge Fronten

Niet Wiet, Wel Nel is een beeldende familievoorstelling over de liefde. Over dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Geïnspireerd op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen.

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis
dan is Wiet boos op Nel
dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel
“ik ook” zegt Wiet
maar vaak lukt het niet.


Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Een klein probleem kan volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

niet wiet, wel nel is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen.

1227 Spruit Staand Niet Wiet Wel Nel Hoge Fronten Foto Saris Den Engelsman 1 Zonder Rand 690X1024


Na de voorstelling kun je in de foyer genieten van een speciale kop ‘soep met luf’. In de ‘soep-met-luf-kar’ wordt met liefde, muzikaliteit, geheimzinnig ingrediënten én de hulp van bezoekers heerlijke tomatensoep bereid.


Meer info en credits

Spel Hans Van Cauwenberghe, Gerrit Dragt, Elisa Beuger/Sofieke de Kater en Karlijn Hamer/Inge Liefsoens, regie en concept Lieke Benders, techniek Marq Claessens, Carlo Lenssen, Thierry Wilders, kostuums Jorine van Beek, vormgeving Udo Thijssen, lichtontwerp Roland de Jong.

De voorstelling won in 2013 een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.

Delen