1217 Ittrl Sadettin K © Julian Maiwald
geannuleerd

Is this the real life

SADETTIN K | Het Nationale Theater

In Is this the real life probeert Sadettin samen met acteur en allround muzikale eindbaas Kaspar Schellingerhout ondanks alles te onderzoeken hoe het kan dat in 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen.

Deze voorstelling is geannuleerd. Heb je een ticket aangeschaft, dan krijg je zo spoedig mogelijk bericht via email. Als het mogelijk is, plannen we een nieuwe datum. Hierover krijgen ticketkopers als eerste bericht.

===


Na CITIZEN K over identiteit en racisme, en DOPE over de wereld van verdovende middelen, besloot Sadettin dat het nu eindelijk tijd was om een voorstelling maken over ‘De Lange Arm’, de invloed van de Turkse regering op het leven van Nederlanders met een dubbele, Turkse nationaliteit.

Maar toen werd het maart 2020.
De wereld ging op slot.
Alles veranderde.

Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide. No escape from reality.

De vraag die boven Sadettins hoofd blijft hangen, sinds die eerste persconferentie van Rutte: Is this the real life? Waar zijn we in beland? En is alles wel zo veranderd? Is met COVID-19 de Lange Arm van Ankara korter geworden? Of juist langer? En welke invloed heeft het op het leven van Sadettin? Van zijn familie, van zijn Turkse vrienden? Hoe gaan de twee bevolkingsgroepen waar Sadettin deel van uitmaakt met elkaar om, in deze tijden die nog veel meer dan eerst beïnvloed worden door politiek, het internet, televisie, social media? Kunnen zij ondanks alles elkaar nog vinden? In een samenleving waarin mensen zich steeds verder van elkaar af lijken te keren en zich opsluiten in het vertrouwde gezelschap van hun eigen sociale bubbel? En is dit de tijd om daarover na te denken? Is er iets buiten de pandemie?

Meer info en credits

Concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz, muziek en spel Kaspar Schellingerhout, foto Sanne Peper.

Delen