Foto Voor Nieuws © Sanne Peper

Nieuws

SADETTIN K | Het Nationale Theater

Een vrolijke, confronterende voorstelling over hoe mensen altijd achter 'de actualiteit' aan rennen, zeker in tijden van Corona en quarantaine.

In NIEUWS onderzoekt Sadettin Kirmiziyüz - met ondersteuning van multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout - de rol die de media in onze levens spelen, en hoe ze ons perspectief beïnvloeden.

Wat zouden we zijn zonder de media? Zonder elke ochtend de krant, de radio, het achtuurjournaal, de achtergronden en de reportages rondom grote wereldgebeurtenissen? Van fake nieuws tot de dagelijkse talkshowtafel: ze bepalen onze kijk, onze ideeën en zorgen voor vertrouwen of wantrouwen in de samenleving. Of het nu gaat om de berichtgeving over de mislukte couppoging in Turkije of de beeldvorming rond actievoerende boeren: de media zijn ons venster naar de wereld. Ze bepalen voor een groot deel hoe wij in die wereld staan.

NIEUWS is de vierde voorstelling die SADETTIN K maakt in coproductie met Het Nationale Theater. Eerder maakten zij samen o.a. Citizen K. en DOPE.

Meer info en credits

Concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz, muziek en spel Kaspar Schellingerhout, foto Sanne Peper.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater