première
Bekijk tickets

Nobody's Tree of Life

Josse Vessies

In Nobody’s Tree of Life volgen we maker Josse Vessies zijn eigen Metaverse in. Via beweging en projectie keert Josse zijn innerlijk naar buiten. Hij neemt ons mee in een fysieke en virtuele ervaring, waarin hij samen danst met een stortvloed aan invloeden die aan hem voorbij flitsen in verschillende omgevingen, die zijn lichaam nieuwe vormen in duwen.

View English content arrow-right

To escape or to create? To avoid or to evolve? A dance solo about virtual reality

Hoe dieper hij zijn Meta-wereld verkent, hoe meer de connectie via kabels en netwerken toeneemt en hoe meer zijn lichaam zich aanpast aan deze nieuwe virtuele ruimte. Nobody’s Tree of Life is een ijle vlucht in de digitale dimensies die ons uit ons lichaam tillen, andere realiteiten in. Aangedrongen om een betere toekomstige versie van zichzelf te vinden, stapt Josse de wereld van de oneindige potentie in. Zal hij vinden wat hij zoekt, in deze metaverse?

Een veelheid aan apparaten, online platformen en virtuele communicatie- middelen maken deel uit van ons ‘normaal’. De invloed is onmiskenbaar op globale schaal maar ook op persoonlijk niveau.

Vessies onderzoekt met de voorstelling de theatrale spanning tussen de virtuele beelden en het lichaam. Beelden worden interactief bestuurd door de dans en worden zo als object gemanipuleerd voor de ogen van het publiek. Een wilde trip door een veelheid aan ‘lichamen en ‘liminal spaces’ geïnspireerd op de ervaring van persoonlijke ruimte.

English

In Nobody's Tree of Life we will follow maker Josse Vessies into his own Metaverse. Josse turns his inner self outwards through movement and projection. He takes us into a physical and virtual experience, in which he dances together with a deluge of influences flashing past him in different environments that push his body into new shapes. The more deeply he explores his Meta-world, the more the connection with cables and networks increases and therefore, the more his body adapts to this new virtual space.

Meer info en credits arrow-right

Creation & performance Josse Vessies, een productie van Duda Paiva Compay

Josse Vessies is gefascineerd door vr technologieën en hun directe relatie tot de lichamelijkheid van de gebruiker. Hij experimenteert zo met nieuwe mogelijkheden binnen installatie-, dans-, virtuele kunst en poppenspel. Vessies ziet de behoefte om te speculeren over de relatie tussen het lichaam, de nieuwe media en technologie. Hoe onze lichamelijke ervaring en perspectief veranderd, op de meest ongrijpbare en subjectieve niveaus.

Josse wil een ruimtelijke ervaring creëren voor iedereen die nieuwsgierig is naar een diepere belichaming in relatie tot ons digitale tijdperk. Zijn performance nodigt het publiek uit in het onderbewuste.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English