101617 Folks Fools © Kurt Van Der Elst

Folks&Fools

Nona/Maxim Storms & Lobke Leirens

In Folks&Fools bespelen Maxim Storms en Lobke Leirens de mythe van de zondebok. Ze transformeren zich tot twee onbezonnen figuren, uitverkoren door hun stam om een noodlottige queeste te vervullen.

Dapper falend volgen de schelmen elkaar langs wreedaardige versperringen in een buitenaards universum. Folks&Fools is een raadselachtig brouwsel vol legendarische kreten, kosmische schobbejakken, opgefokte bourgeoisie en primaire vernieuwers in verval.

Lobke Leirens en Maxim Storms onderzoeken het absurde in zowel het komische als het duistere. Op Theater aan Zee editie 2014 excelleerden ze al met de labyrintvoorstelling KROCHT, gebaseerd op het Inferno van Dante Alighieri. In 2017 maakten ze Another One. Daarin ging een stilgevallen echtpaar aan de hand van masochistische rituelen op zoek naar een manier om zichzelf en de ander te overstijgen. Another One werd geselecteerd door Circuit X 2017 en tourde in binnen- en buitenland. Na hun selectie door Big In Belgium 2018 werden ze in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award.
Hun meest recente voorstelling Happy Hour scoorde opnieuw hoge ogen. Via symfonische kreten en disproportionele volksdansen kneedden ze zichzelf tot twee uit de kom geslagen figuren.

Meer info en credits

Creatie en spel Maxim Storms en Lobke Leirens, coaching Jan Steen, decor Rachid Laachir, coproductie kunstencentrum nona, C-takt, Cement Festival, Arenberg, Needcompany met de steun van CAMPO.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater