Bekijk tickets

Nuggets

Maxim Storms

Maxim Storms is een eigenzinnige Vlaamse theatermaker die niet vies is van een beetje absurdisme. In zijn nieuwe fysieke solo NUGGETS (de)construeert hij het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij on speed. Hij doet dit in zijn groteske speelstijl en met zijn kenmerkende en unieke ritmische taalconstructies.

Terwijl het krakkemikkige universum om hem heen steeds verder afbrokkelt, probeert hij het te fixen met fatale reparaties. Met ritmische taalconstructies en groteske speelstijl verbouwt het personage op radicale manier de restanten van zijn bestaan.

Maker Maxim Storms onderzoekt het absurde in al zijn mogelijke gedaantes; zowel tragische als komische absurditeit. Geen anekdotes, maar universele inhoud. Storms’ werk is een abstracte uitvergroting van het diepmenselijke wat de ziel beweegt. Zijn personages beproeven of verbijten ‘de onmogelijkheid’. Eerder deed hij dat in zijn solo Brother Blue, waarin de protagonist zijn staart verliest. In NUGGETS gaat Maxim een stap verder: het wordt een nieuwe etappe in de zoektocht van filosofische kwetsuren.

quote
Tweede solo van Storms is een parel. [...] In Nuggets heeft Storms zijn fysieke speelstijl welhaast geperfectioneerd. Hij is even adembenemend in een dolgedraaide techno-choreografie als wanneer hij terloops wat noten blaast op een plastic fluitje.
- De Morgen ★★★★ Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Concept & spel Maxim Storms Coaching Jan Steen & Lisbeth Gruwez Licht Geert Vanoorlé Feedback Linde Carrijn & Rachid Laachir Co-productie CAMPO, C-TAKT & De Grote Post Spreiding Vincent Company In samenwerking met c o r s o & kunstencentrum nona Met de steun van de Vlaamse overheid

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English