Beeld Om De Hoek Woont Een Struik Web

Om de hoek woont een struik

Sonja & Hendrik | Expeditie Cement

'om de hoek woont een struik' is een familievoorstelling die balanceert tussen installatie en theater. Theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels brengen door middel van een zelfgebouwde maquette een miniatuurdorp tot leven.

Het publiek is getuige van een dag waarin de inwoners van het dorp van alles beleven. Niet alleen de menselijke inwoners, maar de samenleving als geheel staat centraal, waarin alle elementen een gelijkwaardige rol spelen. Zo spelen ook de Specht, de Esdoorn, de Stoeptegels, het Openbare Toilet en de Kiosk om de hoek een rol. Dit beeldende, woordeloze schouwspel zal begeleid worden door een voor de voorstelling gecomponeerde filmische soundtrack.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels studeerden in respectievelijk 2019 en 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en start in het najaar van 2021 een vierjarig talenttraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

Sonja & Hendrik maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch, en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen.In 2020 wonnen Sonja & Hendrik de BNG Theaterstimuleringsprijs met het concept van deze voorstelling.

Meer info en credits

Concept en bouw maquette: Sonja van Ojen, Hendrik Kegels

Dramaturgie: Pol Eggermont

Eindregie: Lisa Schamlé

Ontwerp en bouwconstructie: Vincent van Ojen

Ondersteuning decor: Dominique van de Zande, Vincent van Ojen, Wieke van Rosmalen

Techniek: Thomas Claessens

Muziek: Frederik de Clercq

Coaching: Ilrish Kensenhuis

Beeld poster: Lisa Schamlé

In samenwerking met: Makershuis Tilburg en Festival Cement

Delen