1500X500 One Man Show
One Man Show Fotografie Bas De Brouwer Naamsvermelding Altijd Verplicht 61

One Man Show

Floor Houwink ten Cate | Frascati Producties

Een feministische stand up, of step down, solo van Benjamin Moen over de crisis van de witte heteroseksuele man.

De witte heteroseksuele man is in crisis. De geschiedenis heeft hem ingehaald. Sommigen willen hem zien branden, anderen proberen hem met man en macht aan de top te houden. Laag voor laag wordt de man gefileerd in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: wat is zijn rol anno nu? En wie heeft de macht over het verloop van zijn verhaal? Hijzelf, de regisseur of het publiek? Is dit zijn zwanenzang of herrijst hij als een feniks uit de as?


Geïnspireerd door Orlando van Virginia Woolf en talloze wetenschappelijke en zelfhulpboeken over de man in crisis, is One Man Show een feministische stand up of step down solo van Benjamin Moen en Floor Houwink ten Cate over de emancipatie en transformatie van de witte heteroseksuele man. Na hun succesvolle samenwerking aan de electro-opera Merkel (Nineties Productions & Orkater, 2019), slaan de twee nu de handen ineen voor deze ‘one man show’.

Benjamin Moen speelt een geschiedenis van mannelijkheid
Meer info en credits

Spel Benjamin Moen, concept en tekst Floor Houwink ten Cate & Benjamin Moen, regie Floor Houwink ten Cate, compositie Annelinde Bruijs, scenografie & lichtontwerp Bart van den Heuvel, kostuumontwerp Rebekka Wörmann, assistentie kostuumontwerp Akelei Loos, coach Boogaerdt/VanderSchoot, productie Frascati Producties, campagnebeeld Inés Cuesta (vormgeving) en Bas de Brouwer (fotografie)


Floor Houwink Ten Cate
One Man Show is de tweede voorstelling van Floor Houwink ten Cate (1987) bij Frascati Producties. Na Het standaard leven van een standaard vrouw (2020) neemt zij nu de positie van de man onder de loep. Houwink ten Cate maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot menselijke proporties en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater