1022 Oorlog En Vrede C Lonneke Van Der Palen
1022 Oorlog En Vrede Fotografie Bas De Brouwer Bij Gebruik Naamvermelding Altijd Verplicht 18
1022 Oorlog En Vrede Fotografie Bas De Brouwer Bij Gebruik Naamvermelding Altijd Verplicht 22

Oorlog en Vrede

Florian Myjer | Frascati Producties

Na het succesvolle Bloomsbury beklimmen performers Florian Myjer en Kim Karssen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Dit wordt geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke, explosieve, megalomane toneelavond.

Het is een elitaire snotneus. Maar wel een hele leuke!
Volkskrant over theaterfenomeen Florian Myjer

De personages van Tolstoj leven groots en meeslepend. In ijskoude Russische winters wordt familiekapitaal vergokt, veel te jong en veel te gruwelijk gestorven, worden harten keer op keer gebroken en dat alles tegen de achtergrond van Napoleons veldtocht tegen Rusland. De tegenstelling met Nederland anno nu kan niet groter zijn: wij leven relatief veilig, verlangend en bang. De spruitjesmentaliteit zit ons diep in het bloed.

Met Tolstojs magnum opus dompelen we ons onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven?

Myjer laat wederom zien dat hij een uitzonderlijk talent is, en ook Karssen toont haar virtuositeit.
Theaterkrant.nl - Lees meer
Meer info en credits

Van en met Florian Myjer en Kim Karssen, eindregie Timothy de Gilde, kostuums Hanne Pierrot, geluidsontwerp Jelle Hoekstra, decor Joey Schrauwen, campagnebeeld Lonneke van der Palen, lichtontwerp Barbara de Beer.

Florian Myjer (Nederland, 1992) is een unieke stem in het performancelandschap. Met rijke taal en sterke beelden bouwt hij fijnzinnige voorstellingen waarin beschaving en schoonheid om voorrang vechten met hardheid en het slijk der menselijke ziel.
Hij studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het bejubelde Bloomsbury, dat hij samen met Kim Karssen maakte.
Voor Oorlog en Vrede werkt Florian opnieuw samen met theatermaker en actrice Kim Karssen (Nederland, 1996). Kim studeerde in 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater