Bekijk tickets

Orlando

Toneelschuur Producties, Loek de Bakker

Een nieuwe bewerking van de bijna honderd jaar oude tekst van Virginia Woolf. Deze nieuwe Orlando, geregisseerd door Loek de Bakker, komt onze tijd binnen denderen, in een voorstelling die voelt als een vreugdevolle, muzikale carrousel waar we op en af mogen stappen. Even kwetsbaar als bombastisch, een grote ‘ja’ voor wie zich durft te laten meevoeren in deze zoektocht naar identiteit.

Wie zich tot één gender beperkt, verspilt een half leven

Orlando is de fictieve biografie van een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en gender. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster: steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde sociale conventies en verwachtingen van zijn/haar tijd. En dat schijnt hem/haar nauwelijks moeite te kosten, wat vanuit onze tijd bezien een luxepositie lijkt. Orlando’s rijke identiteit wordt gevormd door ontmoetingen, en door een groot ‘ja’ tegen het leven.
Met livemuziek gecomponeerd door Reindier (Reinier van Harten).

quote
I’m sick to death of this particular self. I want another.
- Virginia Woolf

Meer info en credits arrow-right

Van/naar Virgina Woolf, bewerking Valentijn Hoogenkamp, regie Loek de Bakker, met Alicia Boedhoe, Milou van Duijnhoven, Michael Muller, Thom Vendrik e.a.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English