022728 Hzt De Nieuwe Oost Over De Natuur Van De Dingen
0227 28  Over De Natuur Van De Dingen Foto Menno Van Der Meulen 2
0227 28 Over De Natuur Van De Dingen Foto Menno Van Der Meulen 1

Over de natuur van de dingen

HZT / Lowie van Oers en Suze Milius

Reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek komen.

Een meisje loopt na het zoveelste eindexamenfeest naar huis. Ze is klaar om de wereld te ontdekken maar verdwaalt in de wijk waar ze al haar hele leven woont.
Een man ligt wakker in zijn bed. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt.
Ergens boven zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook. Hij zweeft steeds iets verder weg. Hij kan de aarde bijna niet meer zien.

Over de natuur van de dingen is geïnspireerd op de Rerum Natura, het leerdicht over de Griekse filosoof Epicurus. Hij staat bekend om het ultieme streven naar geluk als belangrijkste doel in het leven.

0227 28 Over De Natuur Van De Dingen Foto Menno Van Der Meulen 3
Net als in de schitterende monoloog Turing, die hij ook met regisseur Suze Milius en scenograaf Dennis Vanderbroeck maakte, ontvouwt Van Oers in Over de natuur van de dingen een universum waarin emotie via de rede wordt benaderd.
NRC - Lees meer


Piet Menu (artistiek directeur Het Zuidelijk Toneel) over Over de natuur van de dingen.
‘Huisregisseur Suze Milius en Lowie van Oers tonen hoe helderheid en eenvoud leiden tot grote rijkdom. In drie persoonlijke verhalen vatten ze ons hele universum.’

Eve Hopkins (artistiek directeur De Nieuwe Oost) over Over de natuur van de dingen.
‘Lowie vertelt kleine verhalen binnen het grote geheel - over hoe de mens zijn weg zoekt in de wereld en daarbij al dan niet moedwillig verdwaalt. Door het spoor bijster te zijn, kom je soms onverwachts op de juiste plek terecht.’

Meer info en credits

Tekst Lowie van Oers, regie Suze Milius, spel Sanne den Hartogh, Lowie van Oers, Eva Zwart, set design Studio Dennis Vanderbroeck, muziek Christiaan Verbeek, dramaturgie Janine Brogt, artistiek advies Eve Hopkins en Piet Menu.
Een productie van De Nieuwe Oost en Het Zuidelijk Toneel

Lowie van Oers (1987) schrijft proza en theater. In 2012 studeerde hij als acteur af aan de Arnhemse toneelschool In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING, een persoonlijke monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken.

Suze Milius (1986) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Met haar liefde voor absurde humor, gecombineerd met haar abstract denkvermogen en gestileerde esthetiek, creëert Suze kleurrijke universums.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement, Verdieping