0115 16 Scene 2 Permanent Destruction Pain Against Fear Ben Houdijk 1622
0115 16 Scene 3 Permanent Destruction Pain Against Fear Ben Houdijk 5147
0115 16 Scene Permanent Destruction Pain Against Fear Ben Houdijk 4437

PAIN AGAINST FEAR

Permanent Destruction | Naomi Velissariou en Joost Maaskant

In het derde en laatste deel van haar trilogie Pain Against Fear, legt theatermaker en performer Naomi Velissariou haar maskers af en gaat de confrontatie aan met zichzelf het haar publiek.
Daar waar in de eerste twee delen de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwenhaat, mannenhaat en haat voor het leven), is dit derde deel een poging om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor die haat.

View English content
Mindfulness on speed

Deze voorstelling is verplaatst van 10 februari naar 26 augustus. Tickethouders voor 10 februari ontvangen zo spoedig mogelijk bericht via mail.


Na het succes van de theatrale concerten gebaseerd op het werk van Sarah Kane (The SK Concert - 2018) en Heiner Müller (The HM Concert - 2019), slaat Permanent Destruction een nieuwe weg in. In Pain Against Fear gaat een persoonlijke openbaring gepaard met een uitnodiging aan het adres van het publiek. Een uitnodiging om je eigen angst te bezweren door hem samen met anderen te vieren, door collectief te dansen op het ritme van je individuele pijn. In de rotsvaste overtuiging dat de acceptatie van pijn ons lijden kan verzachten. De muziek - variërend tussen techno, trap, hardcore en punk - is een meedogenloze mix van de strakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s hardnekkige poging tot kwetsbaarheid.

0115 16 Staand Permanent Destruction Pain Against Fear Ben Houdijk 4496


Permanent Destruction is zowel de titel van dit post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Velissariou en Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als zelfhaat en faalangst zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?

​Naomi Velissariou is voor haar rol in deze voorstelling genomineerd voor de Theo d'Or 2021!

De muziek van Permanent Destruction vind je op Spotify, de videoclips op Youtube en de merchandise koop je via www.permanentdestruction.com. #pain #fear #rave

Interessant is haar idee dat het doorvoelen van pijn als een angstremmer werkt. In het persbericht vertelt zij: ‘Het is mijn droom om van Pain Against Fear een rave te maken, waarin ik de mensen in het publiek uitnodig om hun angst te bezweren door samen met mij hun pijn te vieren.
theaterkrant - Lees meer
'Er staat een krachtig, prachtige frontvrouw in een doorzichtige rode jurk met daaronder rood ondergoed van Calvin Klein. "Verdoe ik jullie tijd?" vraagt ze twee keer. "Ik verdoe mijn eigen tijd", besluit ze vervolgens, ook twee keer. "Ik herhaal mezelf", zegt ze dan nog twee keer, om het af te maken. Dat zijn de grapjes die Velissariou zichzelf in al haar ernst toestaat. Het zijn meteen de mooiste momenten: het zijn de glimpen van de mens achter de verzonnen zangeres. Een interessante maakster die vast lang heeft nagedacht over de dubbelzinnigheid en de ironie die ze nastreeft.'
Het Parool
Dat is een lovenswaardig streven: verbinding vinden door iets van onszelf te tonen waar we ons doorgaans voor schamen. Het besef dat je die kwelling deelt – niet alleen met deze dertig, maar met miljoenen mensen – biedt op een verrassende manier troost. You are a species. You are not alone.
Volkskrant - Lees meer

English

In the last part of her triptych, Pain Against Fear, Naomi Velissariou takes off all masks and confronts both herself and her audience. Whereas the first two parts were centered around hatred in all its manifestations (self-hatred, misogyny, hatred of life), the third and final part is an attempt to overcome fear as a breeding ground for that hatred.

In Pain Against Fear personal revelations are accompanied by an invitation to the audience. An invitation to eradicate your fear by raving to the rhythm of your pain. In the passionate belief that the acceptance of pain can ease our suffering.

Permanent Destruction is both the title to a post-dystopian musical theater triptych and the name of a band, in which actor and director Naomi Velissariou and sound producer Joost Maaskant wish to get rid of a number of taboos that define our current image culture. Sentiments like self-hatred and fear of failure are to be avoided in this culture because they aren’t sexy or Instagram-worthy. After all, you can’t brand yourself by expressing your pain. Or can you?

You can find Permanent Destruction’s music on Spotify, the video clips on Youtube and you can buy the merchandise on theaterutrecht.shop. www.permanentdestruction.com #pain #fear #rave

Meer info en credits

Concept en regie Naomi Velissariou, geluidsontwerp Joost Maaskant, spel Naomi Velissariou & Joost Maaskant, lichtontwerp Bart van den Heuvel, kostuumontwerp Bibi Trompetter, eindregie Floor Houwink ten Cate.
Coproductie stichting Naomi Velissariou en Theater Utrecht.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Muziektheater, Performance

Filter

Language no problem