1115 Papia Vanta Poetry Circle Nowhere
vorst op tilt

Papia

Vanta | Poetry Circle Nowhere

Een muzikale, poëtische en visuele vertelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens. Een vertelling als een visie, maar ook als een handreiking, een vraag aan het publiek. Hoe kunnen we leren om eerst te luisteren, voordat het gesprek begint?

Papia betekent praten in het Papiaments, de taal die gesproken wordt op Curaçao, Bonaire en Aruba. De geschiedenis van deze taal is intrigerend, omdat ze ontstaan is in een tijd waarin mensen uit verschillende werelddelen naar Curaçao kwamen. Hoe kunnen we uit onbegrip nieuwe verbindingen laten ontstaan? En wat is eigenlijk de noodzaak van een gezamenlijke taal?
Voorafgaand aan de voorstelling wordt het publiek opgewarmd met een mini-crashcourse Papiaments, met een knipoog!

Papia neemt het publiek ruim een uur mee in een wereld waarin beeldende kunst, percussie, zang en het gesproken woord samenkomen. Nieuwe ritmes, nieuwe klanken, nieuwe woorden. Het Papiaments wordt ontleed en opnieuw gecomponeerd. Oorsprong (oftewel geboorte) is de metafoor van waaruit Vanta vertrekt om dit verhaal vorm te geven.

Een associatief spel met percussie, zang, rap en dans.
Theaterkrant

Vorst op Tilt

Tilt en De Nieuwe Vorst presenteren onder de naam Vorst op Tilt met enige regelmaat gezamenlijk een voorstelling waarbij taal een grote plaats inneemt. Soms is de tekst van de hand van een auteur die naast theaterteksten andere literair werk schrijft en publiceert. Soms staat de taal zelf centraal. Dat is het geval in de eerste van de serie: Papia.

Meer info en credits

Vanta is het muziek- en spoken-word-collectief van Vernon Chatlein (componist/percussionist), Amber Nijman (Afro-Caribische zangeres) en Juan-Carlos Goilo (spoken word artiest/theatermaker). Artistieke begeleiding door: Felix de Rooy.

De makers hebben elkaar gevonden in hun Caribische roots en het gebruik van de iPad als hedendaags effectpedaal, wat de kwaliteit van hun werk verrijkt met extra geluiden en ritmes. Voor het eerst werkt het trio samen met Hedy Tjin (illustrator).

Een productie van Poetry Circle Nowhere, het landelijk collectief van artiesten die performances en voorstellingen maakt voor prominente podia in binnen- en buitenland.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater, Muziektheater