0318 Paradijsvertraging
ijzersterk oerschreeuwritueel

Paradijsvertraging

Collectief Het Paradijs

Een beeldende voorstelling met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd. Een ijzersterk oerschreeuwritueel als klankkast tegen de huidige tijd.

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een niet nader omschreven ramp, meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken. De groep vergeet de beschaving waar ze uit voortkwamen en ontwikkelt in razend tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt, kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.


Dit collectief vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in juni 2018 gezamenlijk afstudeerde. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit.

Onderwijl slaan ze elkaar om de oren met flarden van manifesten en teksten over een denkbare toekomst. Paradijsvertraging werkt als een ijzersterk oerschreeuwritueel.
De Groene Amsterdammer - Lees meerBart Grietens
Winnaar theaterfotografieprijs 2019 voor de serie 'Paradijsvertraging'

De jury:
'Deze serie spat van de dynamiek, emotie en energie'.
'Elke foto leeft en intrigeert'.
'God, wat baal ik dat ik dit niet gezien heb',
'Dit is intelligente scènefotografie in de puurste vorm, waarbij door slimme focus vrijwel elk beeld verbonden wordt door een belangrijk thema uit de voorstelling'.
'Zo veel passie, het spat werkelijk van elk beeld'.

Klik hier om de serie te bekijken

Meer info en credits

Spel, concept, productie & vormgeving Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Len Pillen, regie Ko van den Bosch, beeld Bart Grietens.
Met dank aan Academie voor Theater en Dans, André Veltkamp Buers.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater