0417 Grip Passing The Bechdel Test

Passing The Bechdel Test

Jan Martens & GRIP / fABULEUS

Vanuit zijn choreografische blik ontwerpt Jan Martens samen met 13 jongeren (v/x) een manifest voor de toekomst. Een tekstcollage, een gigantisch web van vrouwelijke stemmen, soms herkenbaar, soms volledig anoniem – een gestructureerde choreografie van woorden.

Voor het eerst trekt choreograaf Jan Martens volop de tekstkaart om thema’s als homoseksualiteit, stereotypering, feminisme, rolmodellen en aanvaarding aan te snijden.
Samen met dertien jongeren maakt Jan Martens een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld van vandaag. Dertien jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van vroeger en nu, van Woolf over Winterson tot Sontag, Solnit en Solange.

0417 Passing Beeld

Wij zijn met dertien.
Wij zijn tussen veertien en negentien jaar oud en voelen ons (g)een meisje of vrouw.
Wij praten.
Wij spreken de woorden van schrijvers en denkers, van Virginia Woolf tot Susan Sontag, van Toni Morrison tot Maggie Nelson.
Zij vinden vorm in ons.
Wij vinden vorm in elkaar.
Wij maken onszelf tot wie we zijn en wat we willen worden,
wat we kunnen worden,
omdat de mogelijkheden oneindig zijn.
Wij zijn een momentopname.
Een stand van zaken.
Een manifest voor de toekomst.

Passing the Bechdel Test is een voorstelling die blijft nazinderen. De woorden van de grondleggers van het feminisme horen uit de mond van een nieuwe generatie, mist zijn impact niet.
Club Kultuur - Lees meer
Meer info en credits

Creatie Jan Martens, met Isabel Braamkolk, Noor Caestecker, A. Claassen, Renée De Coninck, Luna Glowacki, Bente Govaerts, Noor Hollemeersch, Birgit Lesage, Marie Libens, Hannah Peiren, Celina Vercruysse, Yanou Van Dessel & Mirren Vandenberk, artistieke assistentie Kimmy Ligtvoet, dramaturgie Peter Anthonissen, advies Rudi Meulemans, lichtontwerp Elke Verachtert, kostuumadvies Lotte Stek, productieleiding Teresa Wouters & Sylvie Svanberg, spreiding Vincent Company, internationale spreiding A Propic / Line Rousseau & Marion Gauvent, met dank aan Renée Copraij, Fransien van der Putt, Moos van den Broek, Simone Atangana Bekono & Siska Baeck, productie fABULEUS & GRIP, coproductie tanzhaus nrw.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Festival