Header 40

KRAAK: pLESStic

Chemie op het podium

Plastic Fantastic! Plastic Soep! Plastic zit overal in of omheen, maar is dit goed of slecht? Hoe gaat de industrie om met deze uitdagingen? En kunnen we dat eigenlijk nog wel; leven zonder plastic? Krakers en chemiestudenten Romy en Babette (a.k.a. de Biobabes) nodigen verschillende experts, mensen uit de industrie en verduurzamers uit op het podium om de verschillende kanten van plastics met ons te delen.

Kunnen we nieuwe soorten plastic ontwikkelen uit sinaasappelschillen? Wist je dat de plastic soep tijdens de oertijd ook al een keer bestaan heeft? En hoe is het om helemaal zonder plastic te leven? Tijdens pLESStic gaan Babette en Romy in gesprek met mensen met impact én uitlopende visies op plastic. Op het menu o.a.: Jack van Schijndel (Onderzoeker Biobased plastics), Elisah Pals (Initiatiefneemster ZeroWaste NL) en Theo Stijnen (Directeur PlasticsEurope NL). Tussen de gesprekken door serveren we een frisse portie aan opera, spoken word en vegan hapjes van de Gouden Radijs.


Praktisch
📆 Vrijdag 15 oktober, 19:30 - 22:00
📍 Theater De Nieuwe Vorst
💸 € 12,50 inclusief hapjes van De Gouden Radijs!


De Krakers: Romy & Babette
De Biobabes voelen chemie voor de chemie en het theater. Een ongebruikelijke combinatie, maar het perfecte recept voor een uniek Krakers duo. Romy houdt van de natuur, maar ze heeft stiekem wel een zwak voor bubbeltjesplastic. Babette heeft meer boeken dan ze ooit lezen kan en ’s avonds staat ze het liefste op het podium.

Overdag spelen moleculen de hoofdrol op het biobased onderzoekslab waar ze onderzoek doen naar het plastic van de toekomst. Het lab is dé ideale plek om creativiteit en techniek met elkaar te combineren tot een onverwacht kunstwerk. Tijdens pLESStic verruilen ze het lab voor het podium en krijgen ze eindelijk de kans om hun dagelijkse fascinaties voor plastic en hun toekomstdromen met een breed publiek te delen

Delen

Tickets
  • normaal € 12,50

Genre

Lezing / Gesprek

Filter

Krakers