premiere
Bekijk tickets

POLES

Corpo Máquina Society

Paaldans-virtuoos Yvonne Smink, in een cross-over tussen paaldans en hedendaagse danstechnieken waaronder de door Miotto ontwikkelde Instinctive Performance. Een verhaal van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid en vertrouwen, parallel aan de opmars van het paaldansen vanuit de donkere underground naar felverlichte studio’s en sportclubs.

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig Nederlands kampioen pole en maakt ook buiten de landsgrenzen furore. In POLES onderstreept choreograaf Guilherme Miotto Yvonnes ijzersterke techniek, maar laat hij vooral ook haar
nuchtere aanpak en de blijdschap van haar no-nonsense verschijning stralen.

Met haar transparantie, vastberadenheid en gezonde blos brengt Yvonne het spanningsveld rondom de paaldans in totaal andere zones. In een voor paaldansers ongekende tijdsboog brengen choreograaf en performer ons een nieuwe gewaarwording van lichamelijkheid en intimiteit op het scherpst van de snede van persoonlijke ruimte en openbaarheid.

Met een live verzorgde soundscape van muzikant/componist Isaac Poels.

Een verhaal van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid, vrolijkheid en vertrouwen.

Over Guilherme Miotto

Als choreograaf heeft Guilherme Miotto een fascinatie voor mensen die zich totaal vereenzelvigen met een specifieke vorm van bewegen. Poles is de derde avondvullende voorstelling in een serie solo’s die hij maakt voor obsessieve bewegers. Eerder maakte hij Rise Up voor wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en Ball voor freestyle voetballer en wereldkampioen ground moves Nasser El Jackson.

Meer info en credits arrow-right

Choreografie: Guilherme Miotto

Performer: Yvonne Smink

Muziek en muzikant: Isaac Poels

Toneelbeeld en kostuums: Anne Habermann

Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven en Guilherme Miotto

Dramaturg: Moos van den Broek

Artistiek assistent: Varenka Theunynck

Instinctive Performance coach: Merlijn De Meyer Engelbeen


Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English