Prejavu Algemeen Beeld Site
1109  Jouman Fattal Limbo Julian Maiwald

PREJAVU

Makershuis Tilburg

PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus en theater doen je versteld staan.

Vanavond zie je o.a. Limbo van Jouman Fattal.
In het hiernamaals is een administratieve fout gemaakt. Dezelfde dood is per abuis tweemaal uitgereikt aan twee Mary’s. De een in 1850, de ander in 2018, op dezelfde datum, op de dag af even oud, op dezelfde plek en onder dezelfde gruwelijke omstandigheden.
In haar zoektocht naar universele vrouwelijke kracht stort Jouman Fattal zich in een achtbaan en creëert een wervelend stuk over hoe vrouwen leven en sterven. Groots lijden en smartelijk huilen worden afgewisseld met trivialiteiten. Een klaagzang gaat over in een redevoering.

Meer info en credits

Limbo
Ook andere dolende zielen vragen zich af of hun dood niet per ongeluk te vaak is toegediend. Zelfmoordenaressen, kraambeddoden en geëxecuteerden, maar ook eendimensionale personages uit het toneelrepertoire komen verhaal halen uit onvrede met hun oppervlakkige, weinig geestrijke bestaan.

In haar zoektocht naar universele vrouwelijke kracht stort Jouman Fattal zich in een achtbaan en creëert een wervelend stuk over hoe vrouwen leven en sterven. Groots lijden en smartelijk huilen worden afgewisseld met trivialiteiten. Een klaagzang gaat over in een redevoering. Grappen, spraakverwarringen en misverstanden blazen lucht in dit niemandsland tussen dood en leven, in een stuk dat laveert tussen absurdisme en activisme. Limbo is een dramatische komedie over hoe vrouwen sterven: zoals het leven zelf.

Concept Jouman Fattal, spel Jouman Fattal en Tine Cartuyfels, stem Dic van Duin, tekst Marijke Schermer, eindregie Casper Vandeputte, vormgeving & campagnefotografie Julian Maiwald, kostuumontwerp Bibi Trompetter Vandeputte.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Mix

Filter

Laat je verrassen, Nieuwe makers