Hips
Piet En Annemijn 5
0601 Prejavu Hannah Tea Time
0601 Prejavu Xl Camille Radio Sancha
0601 Prejavu Xl Ilse Oostvogels Speler Aziz

PREJAVU XL

Makershuis Tilburg

PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen.

In deze XL versie van PREJAVU wordt er teruggeblikt op het seizoen van Makershuis Tilburg en je krijgt een voorproefje van wat er nog gaat komen. Een avond vol muziek, performances, experimenten, verdiepende gesprekken en kennismakingen, installaties, spoken word, acrobatiek, fotografie, dans en circus van alle makers.

Het programma:

- Ilse Oostvogels: Boys don’t cry / boys do (try-out)
Leven versus overleven.
Over koorddansen op grenzen, over verdwalen in regels, over de kracht van mama’s, over Iran en over Nederland, over opbouwen én afbreken.
In deze muzikale voorstelling neemt de gevluchte Sajad je mee naar zijn werelden in Iran en in Nederland.
Je moet zoals dier zijn. Iran is jungle. Jij moet eten, zodat anderen jou niet eten.’– Sajad

- Annemijn & Piet: Lullaby
Lullaby is een gedanst, hedendaags wiegelied dat wakker schudt. De voorstelling richt zich op de vandaag de dag zo aanwezige millenial-problematiek: Het idee dat ons leven altijd leuk moet zijn. Want leven als sardientjes in een blik, dat willen we al lang niet meer.

- HIPS: Wings of desire,
or a paradise built for two and their audience, 2019.
Door middel van de zogenaamde virtual reality-fictie spelen we met nieuwe mogelijkheden van beweging, uitdrukking en interactie, mogelijk gemaakt door nieuwe technologie. We bevragen de collectieve ervaringen en de positie van de goddelijke schepper in relatie tot het intermenselijke verlangen naar interactie.

- Radio Sancha: The Magnavem Project
Radio Sancha bestaat uit het duo Camille Paycha en Noortje Sanders (performance – circus – visual art – puppetry). Samen proberen ze om te gaan met het ondraaglijke idee dat de mensheid zal uitsterven. Wat zullen wij achterlaten als we weg zijn? Waren wij echt zo belangrijk als we dachten? Vanuit het idee van speculatieve biologie proberen Camille en Noortje naar de wereld van de toekomst te kijken.

- Sarah Prescimone: Mushin
Mushin (vertaling 'lege geest') in een op Butoh gebaseerde solo, geïnspireerd door de uitvoering 10 .000 Folds, Men! In Mushin is de gemoedstoestand flexibel en vloeiend, zodat het kan veranderen. Een plek waar de geest niet vast staat, maar juist verbonden is met een resonerende sensibiliteit van de omgeving en de uitbreiding van de tegenwoordigheid. In samenwerking met Kendo en Kyudo club Washinkan.

- Maria Sartzetaki: Night Sky with Exit Wounds
Maria’s werk onderzoekt de grenzen tussen realiteit en fantasie. het creëert een liminale ruimte voor zowel de performer als de toeschouwer, een ruimte tussen het volle besef en dagdromerij. De essentie van haar werk, ontsnappen aan de werkelijkheid, maakt dat ze niet zozeer een verstandelijke ervaring biedt maar eerder een magische, een sprong in het ongewisse diepe.

0601 Prejavu Xl Maria

En dat is nog niet alles. Er is ook nog werk te zien van o.a. TeaTime Company, SPINecho, Peter van der Heijden, Suzan Stouthart, Eleni Ploumi, Evangelos Biskas en gastoptredens van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Makershuis Tilburg

Makershuis Tilburg is dé broedplaats voor circus-, dans- en theatertalent in Tilburg. Samenwerkingspartners Het Zuidelijk Toneel, De Nieuwe Vorst, DansBrabant, Theaters Tilburg en Festival Circolo bundelen hun krachten om de podiumkunstenaars van de toekomst een plek te geven in de stad én de wereld.

Makershuis Tilburg is óók een internationaal netwerk waarbinnen makers elkaar en hun publiek ontmoeten. Ze gaan in gesprek en werken samen over grenzen van disciplines en sectoren heen. Met elkaar en met de vijf partners ontwikkelen ze een eigenzinnige en toekomstbestendige beroepspraktijk.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans, Theater

Filter

Laat je verrassen, Nieuwe makers