0128 Pronk Anoek Nuyens
0128 Anoek Nuyens Pronk Scenefotos © Julian Maiwald 1
0128 Anoek Nuyens Pronk Scenefotos © Julian Maiwald 3 1

PRONK

Anoek Nuyens | Frascati Producties

In samenwerking met Pronk zelf maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk.

Wat hebben oud-politicus Jan Pronk en theatermaker/schrijver Anoek Nuyens met elkaar gemeen? Aan de hand van gesprekken met de oud-politicus probeert Nuyens haar plaats te bepalen. Hoe houdt een mens vandaag de dag overzicht? Hoe is het om ergens voor te gaan staan? Wat is er nog over van het linkse verhaal? En vooral: waar ligt de hoop?

Jan Pronk, bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, werd geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. Maar Nuyens grijpt haar grote voorbeeld Pronk vooral aan om hardop na te denken. Pronk is een intellectueel pamflet over idealisme, politiek en visionair luisteren.

Portret van Jan Pronk, een idealistische politicus.
’Pronk’ is zowel een intiem portret van de politicus als van de afbrokkeling van het sociaaldemocratische gedachtengoed. Het is een soort theatercollege of een liefdevolle filosofische stand-up theatervoorstelling waar je even een vleugje hoop van krijgt.
Haarlems Dagblad - Lees meer

Pronk van Anoek Nuyens / Frascati Producties is een intieme voorstelling over het sociaaldemocratische gedachtegoed. Bij het publiek maakte het nogal wat los:


‘Pronk van Anoek Nuyens, kwetsbaar en inspirerend als de sociaaldemocratie zelf.’ Ariejan Korteweg, Politiek verslaggever de Volkskrant.

‘Bijzondere voorstelling. Mooi te zien dat Jan Pronk met zijn idealen jongeren nog steeds kan inspireren.’ Ferry Mingelen, voormalig Parlementair journalist


0128 Staand Anoek Nuyens Pronk Scenefotos © Julian Maiwald 4
... Nu spits ik mijn oren als ik lees dat een voorstelling voorspelbaar, politiek correct, niet sexy of saai is – dat betekent dat het weleens inhoudelijk interessant zou kunnen zijn.
Max Arian, De Groene Amsterdammer - Lees meer
Meer info en credits

Van en met Anoek Nuyens, eindregie Erik Whien met medewerking van Jan Pronk, dramaturgie Marjolijn van Heemstra, vormgeving Julian Maiwald.

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater, met als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet.


Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater