1121 Quite Discontinuous Jasper Van Luijk Foto Menno Van Der Meulen
1121 Qd Jasper Van Luijk 1
1121 Qd Jasper Van Luijk 2

Quite Discontinuous

Jasper van Luijk | SHIFFT

Scroll down for English.

In een precieze en scherpe choreografie met vier dansers, afwisselend partnerwerk en spannende solo’s weet Van Luijk zijn fascinatie voor levensloosheid te vangen in een prachtige pas-de-trois van rouw.

Quite Discontinuous is een poëtische vertelling rondom de dood, begeleid door een eindeloze stroom van tranceopwekkende soundscapes.

Hoe reageren we op de dood van een dierbare? En hoe herdefinieert een groep zich als er een speler ontbreekt?

‘In een door merg en been gaande choreografie, samen met een willoos geworden bundel spieren: een pas-de-trois van de rouw. Het doet pijn aan de ogen, van een zo eenvoudige schoonheid is die dans.’
Theaterkrant - Lees meer

Quite Discontinuous is een herneming van de nationale en internationale succestournee van 2013.

Een Tilburg Dansstad voorstelling

1121 Qd Jasper Van Luijk 3

English

After the successful national and international tour in 2013, Quite Discontinuous is back in theatres in The Netherlands in the fall of 2018. Four dancers, exciting partner work and detailed solo’s accompanied by an endless stream of trance-generating soundscapes. With this precise and painfully sharp choreography, Jasper van Luijk captures is fascination for lifelessness in a pas-de-trois of mourning. How do we respond to the death of a loved one and how does a group redefine itself when a member is missing?

"It is impossible / says experience." And yet again the only plaint sounds: 'It is what it is / says love.' This silent dance requiem is of an equal beauty. '
Loek Zonneveld, Theaterkrant
Meer info en credits

Concept & choreografie Jasper van Luijk, muziek Lennart Siebers, licht & ruimtelijk ontwerp Jasper van Luijk, fotografie Menno van der Meulen.
Productie SHIFFT in coproductie met De Nieuwe Oost.

Het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk is het kloppend hart van SHIFFT, een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht.
Van Luijk’s voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans

Filter

Nieuwe makers, Language no problem