0111 12 Hzt 19 20 Rust Zacht Print Liggend
0111 12 Rust Zacht Billy Foto Lisa Schamle

Rust zacht Billy

Eva Line de Boer | Rudolphi Producties | HZT

Rust zacht Billy is een ode aan het ultieme afscheid. Regisseur Eva Line de Boer pleit met deze voorstelling voor een meer open relatie met de dood en omarmt hierbij het internet als nieuw platform om verlies vorm te geven.
Een oefening in afscheid nemen #ikmisje.

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar.

In Rust zacht Billy gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer wil met deze voorstelling pleiten voor een meer open relatie met de dood en daarbij het internet omarmen als nieuw platform om verlies vorm te geven.

Want allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen.

De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

Meer info en credits

Concept & regie Eva Line de Boer, tekstcompositie Elly Scheele, geluidscompositie Harpo ’t Hart, scenografie & licht Tim Vermeulen, spel o.a. Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper & Belinda van der Stoep. Mede geproduceerd door Het Zuidelijk Toneel.

Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016).

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater