1218 Shot  Menno Van Der Meulen
1218 Shot Scene © Sjoerd Derine Dss01397
1218 Shot Scene Sjoerd Derine Dss02128
1218 Shot Scene2 © Sjoerd Derine Dss01415

Shot (geannuleerd)

Jasper van Luijk | SHIFFT

Danser en model Christian Yav en fotograaf Menno van der Meulen schitteren in SHOT, een bijzondere nieuwe dansvoorstelling van SHIFFT. Dompel je onder in een wereld waar fotografie fysiek wordt.

View English content

Deze voorstelling is geannuleerd.
Hou de site in de gaten voor een eventuele nieuwe datum.

1218 Shot Staand © Menno Van Der Meulen

Fotografie is overal. We zijn de online curators van ons eigen visuele imago. Hoe beïnvloedt deze beeldcultuur de manier waarop wij naar elkaar en onszelf kijken?


Op de vloer van SHOT staat het spanningsveld tussen de danser en fotograaf centraal. Levensgrote foto’s, afgevuurd op het publiek, geven een uniek perspectief op de relatie tussen fotograaf en danser. Wie heeft de macht over het beeld dat wordt gemaakt, de fotograaf die het perspectief bepaald? Of de danser die kan aanbieden en wegnemen?

Fotograaf Van der Meulen, met wie Van Luijk al lange tijd samenwerkt, staat voor het eerst op het toneel en het is mooi om te zien hoe hij zich staande weet te houden. Is het meestal de taak van de fotograaf om onzichtbaar te zijn, nu moet hij juist ruimte innemen. Samen met Yav vormt hij een spannend duo.
theaterkrant


SHOT is de eerste stap die Jasper Luijk (choreograaf en oprichter SHIFFT) zet in zijn onderzoek naar hoe technologische ontwikkelingen onze menselijkheid beïnvloeden.
SHOT is een dansante zoektocht naar onze verslaving aan de huidige beeldcultuur. Hoe deze uitputtend en tegelijkertijd bevredigend is. SHIFFT brengt in samenwerking met Korzo Producties een dynamische foto-choreografie met een jazzy soundtrack.

English

Photography is everywhere. We are the online curators of our own visual identity. How does our current visual culture influence the way we see each other and ourselves?

SHOT is a choreography about our addiction to image-culture. A piece about instant gratification and power constructs between a photographer and his subject. Who controls the images which are produced during the performance; the photographer who determines the perspective? Or the dancer who can offer new situations, but also swiftly change his relation to the lens? A dynamic photo choreography with a jazzy soundtrack, where photography becomes physical.

Meer info en credits

Concept: Jasper van Luijk | Choreografie: Jasper van Luijk & Christian Yav | Performance: Christian Yav & Menno van der Meulen.

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Het is een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek wil inspireren, ontmoeten en ruimte biedt aan ontwikkeling.

Delen

Genre

Dans

Filter

Language no problem