0212 Ira Kip Shrew Her
Vorst op Tilt

Shrew Her

Ira Kip / We The People

Een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

Man, vrouw – eeuwige trouw. Wat betekent dat eigenlijk anno 2019?

Shrew her is gebaseerd op Shakespeare’s controversiële stuk The taming of the shrew en gemaakt door regisseur/schrijver Ira Kip samen met vijf queer vrouwen. Ze onderzochten in het licht van de klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen.
Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?

Als deel van de ‘Nieuwe Makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten werkt Ira in Amsterdam om vanuit een nieuw perspectief verschillende stukken te ontwikkelen, haar werk te delen en zich op sociaal maatschappelijk niveau in te zetten.

Meer info en credits

Regie & tekst Ira Kip, cast Paméla Menzo, Yahaira Gezius, Angelique Van Beckhoven Melvina Figaro, Smita James, styling Imruh Asha, decor Clement Sanou, tekstbegeleiding Ayden Dijkstra,
video Interaction Desgin | Cye Wong Loi Sing, music Dj Waxfien.

De Caribische Ira groeide op in Amsterdam. Tijdens haar Theater studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontdekt ze al snel dat haar visie en ambities, als maker, het Nederlandse theaterlandschap ontstijgen. Op zoek naar een artistiek gesprek rondom diaspora besluit ze een Master regie aan ‘The New School for Drama’ in New York te volgen, om vervolgens meer dan tien jaar in de stad te blijven werken en wonen.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • jongeren € 10,00

Genre

Theater