try-out
Bekijk tickets

Shut up and play with me

Sarah Moeremans | HZT

Spelen in niet moeilijk. Iedereen kan het. Het is een kwestie van je over te geven aan de wereld van het spel. 'Shut Up and Play with Me' is een ode aan de spelende mens, voor iedereen die ooit gespeeld heeft, nu of lang geleden.

Spelen is hot: op elke straathoek vind je een escape room, Squid Game is de populairste Netflixserie in tijden, de game-industrie boomt en nu het weer mag, verzamelen alle LARP’ers zich in de bossen. Een spel heeft de kracht om een eigen wereld te scheppen binnen de echte wereld. We zetten er alles op alles, ook al is het ‘maar’ spel.

Publiek en twee spelers spelen een nooit eerder gespeeld spel

Op de spelvloer verzamelen twee spelers: Joep Van der Geest en Louis van der Waal. Wat er op het spel staat is de aandacht van de derde speler, het publiek. Elk apart tegen elkaar, en af en toe met elkaar, moeten ze een hele serie aan korte acties en scènes afwerken: in jabber, tongue-in-cheek-Engels, erotiserend Frans of gebarentaal. Er zal gestorven en gehuild worden. De logica van het spel zal alleen intuïtief navolgbaar zijn en een raadsel dat je als publiek wil oplossen. Een soort 'Lauf der Spiele' naar analogie met het beroemde 'Lauf der Dinge' van kunstenaarsduo Fischli en Weiss.

In 'Shut Up and Play with Me' fileren Sarah Moeremans, Louis van der Waal, Joachim Robbrecht en Joep van der Geest de definitie van ‘spel’, maar brengen ondertussen ook een ode aan de spelende mens.

Meer info en credits arrow-right

Regie Sarah Moeremans, tekst Joachuim Robbrecht, spel Louis van der Waal en Joep van der Geest, artistiek advies Piet Menu

Sarah Moeremans (1979) is regisseur, acteur en vormgever. Ze volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Vanaf 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English