0327 Sociaal Kapitaal © Jan Hoek Small

Sociaal Kapitaal

mugmetdegoudentand

Een geestige, onthutsende en actuele voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat.

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch?

Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed - hopen zij.

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

Zonder sociaal contact zijn we allemaal losers.

Sociaal Kapitaal richt zich op de andere kant van deze neoliberale medaille, de mensen die het níet redden. De mensen die verkeerde keuzes maken. De mensen voor wie egoïsme niet de gouden bergen brengt waar ze op hoopten. Hoe ver liggen deze werelden eigenlijk uit elkaar? Iedereen kan afglijden naar de onderkant van de samenleving met als grote vraag: is daar wel een vangnet? Hoe ver gaan mensen en ten koste van wat, om zichzelf en hun kinderen alle kansen te geven?

Meer info en credits

Tekst en spel Eva Marie de Waal en Sieger Sloot, scriptbegeleiding en tekstbijdrage Joan Nederlof, regie Liliane Brakema, regiebegeleiding Lineke Rijxman, muziek Bauke Moerman, toneelbeeld Christiaan Klasema.

Mugmetdevuurvliegen in samenwerking met Mugmetdegoudentand
Onder de noemer ‘Mugmetdevuurvliegen’ begeleidt Mugmetdegoudentand een aantal aan de groep verwante jonge acteurs, schrijvers en regisseurs. Het gezelschap gaat graag de dialoog aan met jonge makers. Op deze manier verrijkt de Mug zichzelf, maar draagt ook eigen kennis en ervaring over op een jongere generatie.

Na het succesvolle Superkapitalisten is dit de tweede productie van theatermakers Eva Marie de Waal en Sieger Sloot onder de noemer ‘Mugmetdevuurvliegen’, in samenwerking met Mugmetdegoudentand, en dit keer in de regie van Liliane Brakema. In Superkapitalisten namen zij het gedachtegoed van Ayn Rand, grondlegger van het neoliberale denken, onder de loep: ‘Egoïsme is goed; ieder mens zou egoïstisch moeten zijn. Als iedereen alleen zou doen wat voor hem het beste is, is dat het beste voor de wereld’.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater