0204 Duda Paiva Company Sonatinas4 Feet Foto Paul Struijk

Sonatinas 4 Feet

Fractal Collective & Duda Paiva Company

De schuimrubberen dansers van Duda Paiva Company duiken in de wereld van fotografie en urban dance.

Samen met de dansers van Fractal Dance Collective laat Duda Paiva zich inspireren door het werk van Alair Gomes. De Braziliaanse fotograaf had een uitzonderlijke gave voor het onthullen van opmerkelijke details in de chaotische wereld om hem heen. Met zijn telelens als wapen en gedreven door verlangen en nieuwsgierigheid creëerde hij perfecte foto’s van het mannelijk lichaam. Gomes geloofde niet in het unieke beeld: met series van opeenvolgende beelden kon hij beweeglijkheid creëren. Hij noemde zijn reeksen ‘Sonatinas’. Pas recentelijk werd het werk van Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

In Sonatinas 4 Feet komt het werk van de Braziliaanse fotograaf Gomes tot leven in een combinatie van magische schuimrubberen poppen en acrobatische urban dance door jonge mannelijke lichamen en bewegende sculpturen. Met fotografische elementen als focus, perspectief en ritme als basis.

Meer info en credits

De dansers Fractal Dance Collective zijn de nieuwe pioniers van de urban dance wereld en brachten hun dansstijl van de straat naar de schouwburgen. Fractal was actief in de nationale top van de breakdance battle scene.

Concept Duda Paiva en Fractal Collective, regie Duda Paiva, choreografie Fractal Collective, dramaturgie Kim Kooiman, licht Mark Verhoef, muziek Wilco Alkema en Zino Ainsley Schat, poppen Duda Paiva Atelier, adviserend curator fotografie Eder Chiodetto, Fractal Collective: Zino Ainsley Schat en Conni Trommlitz.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans

Filter

Language no problem