Bekijk tickets

Songs for No One

Nastaran Razawi Khorasani

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

1115 staand songs for no one scenefotos Julian Maiwald 4

Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2021

quote
Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.
- Nastaran

Meer info en credits arrow-right

Concept, regie, spel Nastaran Razawi Khorasani, muziek Jimi Zoet en Nastaran Razawi Khorasani, dramaturgie Tobias Kokkelmans, scenografie en lichtontwerp Peter van Til (BrotherTill), productie Nadine Dijkstra, techniek André Goos (Denzo Theater Techniek), marketing Dieke van der Spek, foto Mostafa Heravi, grafisch vormgever en beeldbewerking Maartje de Groot met dank aan Kobe collectief coproducenten BNG Bank Theaterprijs 2020, Maas theater en dans, Theaterfestival Boulevard ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie
Maastricht. Tijdens het Nederlands Theaterfestival in 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in CASH. In 2020 won ze de BNG Bank Theaterprijs en in hetzelfde jaar ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English