Nastaran Songs For No One Beeld Liggend

Songs for No One

Kobe, Nastaran Razawi Khorasani

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs.

Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

Het uitgewerkte concept van deze voorstelling won de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.
Nastaran
Meer info en credits

Concept, regie, spel Nastaran Razawi Khorasani

muziek Jimi Zoet
dramaturgie Tobias Kokkelmans
scenografie en lichtontwerp Peter Till (BrotherTill)
productie Vivianne Jorritsma
techniek André Goos (Denzo Theater Techniek)
marketing Dieke van der Spek
foto Mostafa Heravi grafisch
vormgever en beeldbewerking Maartje de Groot

een productie van Kobe collectief coproducenten BNG Bank Theaterprijs 2020, Theaterfestival Boulevard, Maas theater en dans ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels

Over Nastarans eerdere voorstelling Uniform bij Maas theater en dans:
Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens het Nederlands Theaterfestival in 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in CASH. In 2020 won ze de BNG Bank Theaterprijs en in hetzelfde jaar ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater