0215 Pu C Goes Theatre Wunderbaum Stop Acting Now Still4
0215 Pu C Goes Theatre Wunderbaum Stop Acting Now Still5

Stop Acting Now

Pop Up Cinema goes Theatre

Pop Up Cinema en De Nieuwe Vorst onderzoeken komend seizoen de relatie tussen film en theater.

Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse Acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. In deze film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen.

0215 Pu C Goes Theatre Wunderbaum Stop Acting Now Beeld Kruiptocht

Maartje Remmers begint een groepering genaamd ‘De Basisoptimisten’ en trekt de achterstandswijken in. Marleen Scholten opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs Jansen ontwikkelt een stadstuinier-app en gaat op zoek naar grote investeerders, terwijl Walter Bart meer heil ziet in radicale acties die het bankwezen en multinationals moeten ondermijnen. Wine Dierickx krijgt een kind en vindt dat haar beste investering in de toekomst.

De verschillen in aanpak en visie zetten de groep steeds verder onder druk. Centraal staat de vraag hoe ver ons persoonlijke engagement voor de gemeenschappelijke zaak eigenlijk reikt.

We praten na met de hoofdrolspelers uit de film.

Delen

Tickets
  • normaal € 7,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Film