1121 Beauty Queen Of Leenane Liggend C Annaleen Louwes Esther Noyons Liggend 300Dpi

The Beauty Queen of Leenane

Maren Bjørseth | Toneelschuur Producties

Een donkere voorstelling over een getroebleerde moeder-dochter verhouding, vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en hoop dat alles nog anders kan.

De veertigjarige Maureen (Keja Klaasje Kwestro), slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag (Jacqueline Blom). Deze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest mooiboy Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd of niet-geoorloofd, om haar dochter maar niet kwijt te raken.

Prijswinnende voorstelling van schrijver Martin McDonagh, o.a. bekend als scenarioschrijver / regisseur van Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Het is misschien een cliché, maar sinds ik zelf moeder ben geworden, is er een nieuwe fascinatie voor de moeder/dochter-relatie ontstaan. Nergens vind je een relatie en verbondenheid die zo ontzettend mooi, pijnlijk, ontroerend is, maar ook keihard kan zijn.
Maren E. Bjørseth
Meer info en credits

Tekst Martin McDonagh, vertaling & bewerking Peter Verhelst en Keja Klaasje Kwestro, regie Maren E. Bjørseth, met Jacqueline Blom, Keja Klaasje Kwestro, Chris Peters, Krisjan Schellingerhout, Wilko Sterke, muziek Wilko Sterke, decor Janne Sterke, dramaturgie Rob Klinkenberg.

Maren E. Bjørseth (1984) studeerde in 2012 af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam met Een Poppenhuis: een radicale, speelse en vormbewuste herlezing van Ibsens klassieker. Haar regie van Hugo Claus’ Een bruid in de morgen bij TA-2 werd in 2015 voor het Nederlands Theater Festival geselecteerd. Maren is een van de vaste makers bij Toneelschuur Producties en maakte hier ook twee voorstellingen in samenwerking met ITA-2.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater