1222 The Great Escape Golden Palace 2

The Great Escape

Golden Palace

Hali Neto en Gerben de Jong vormen al sinds hun jonge jaren het theaterduo Oakwood. Geïnspireerd door Amerikaanse filmhelden als Charlie Chaplin en Laurel & Hardy vermengen zij een nostalgische vorm van theater met poëtische beelden en hedendaagse mime. Bij Golden Palace maken ze een voorstelling over losbreken uit het keurslijf van de alledaagse werkelijkheid.

In The Great Escape volgen we drie figuren die onberispelijk hun werk doen, terwijl zij keurig in het pak achter hun bureau zitten. Hun dromen en ambities liggen ergens achterin het archief te verstoffen. Tot op die ene dag, de dag dat een van hen nét iets te diep in de ogen van een collega kijkt. Ineens is niets meer vanzelfsprekend, hun diepste verlangens komen boven en er is geen weg terug.
Met een flinke dosis humor en een feilloze timing zoeken Hali en Gerben samen met danseres Laila el Bazi in deze virtuoze thriller hun fysieke grenzen op.

Meer info en credits

Concept: Hali Neto en Gerben de Jong
Spel: Gerben de Jong, Hali Neto en Laila el Bazi
Eindregie: Loes van der Pligt
Coaching: Ingrid Kuijpers
Toneelbeeld: Karmijn lange
Coproductie: Golden Palace en Oakwood.
Foto Ben van Duin

The Great Escape is een coproductie van Golden Palace en theaterduo Oakwoad bestaande uit Hali Neto (1991, Kuito, Angola) en Gerben de Jong (1991, Dokkum, Friesland). Oakwood heeft een geheel eigen speelstijl: een mengeling van mime, slapstick, acrobatiek en eigen stunts, met een feilloze timing en een flinke dosis humor. In The Great Escape versterkt Laila el Bazi (Dansacademie Fontys Tilburg 2017) het team.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater