Bekijk tickets

The Incredible Shrinking Man meets Mini Miss Miraculous

Arne Hendriks en Club Gewalt

Kunstenaar Arne Hendriks nodigt je uit om je een wereld voor te stellen waarin de mens krimpt tot een lengte van vijftig centimeter. Een mens die beter op de aarde past.
In deze muzikale lecture performance doen Arne Hendriks, actrice Isil Vos en Club Gewalt gezamenlijk een optimistische poging de wereld te redden met een inspirerende kijk op duurzaamheid.

Krimpkunstenaar en Rotterdamse performers brengen samen het krimpevangelie

Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van dit artistieke, speculatieve onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

Via de speculatieve vraagstelling What if prikkelt Hendriks de verbeelding.

What if...

What if de mens maar vijftig centimeter lang zou zijn?
What if de evolutie omkeerbaar is?
What if we als mens niet alleen maar minder moeten consumeren, maar dit daadwerkelijk verlangen?
What if we duurzaamheid konden dansen?
What if onze verbeelding de wereld kon redden?
What if het gewoon een kwestie is van oefenen?

Geïnspireerd op The Incredible Shrinking Man ontwikkelde Club Gewalt, het muziek en performance collectief uit Rotterdam, (dat door The New York Times werd uitgeroepen tot “The Best Theatre of Europe”) het muzikale alter ego Mini Miss Miraculous.
Arne ontregelt het denken met talloze ideeën over krimp en Club Gewalt voert krimpevangelist Mini Miss Miraculous op, om het geloof in The Incredible Shrinking Man aan te wakkeren met futuristische midi-popmuziek.

Meer info en credits arrow-right

Over Arne Hendriks

Arne Hendriks is onderzoeker, kunstenaar en kunsthistoricus. Op speculatieve wijze onderzoekt hij de huidige en toekomstige relatie tussen Homo sapiens en de Aarde. Hij verdeelt zijn tijd tussen het krimpen van de mens, artistiek-wetenschappelijk onderzoek naar kwaadaardige groei, het bouwen van een eiland van vet en de toekomst van werk. Daarnaast geeft Hendriks les aan de Universiteit van Amsterdam en de Design Academy Eindhoven. Als krimpexpert belichaamt Hendriks zelf de overvloed: 'Ik ben 1 meter 95 en ik beschouw mijn lichaam als een geslaagd voorbeeld van de manifestatie van ons desastreus verlangen naar groter en meer. Ik heb meer voedsel nodig dan iemand die kleiner is, dus bij schaarste ben ik in het nadeel.'

Over Club Gewalt

Wij zijn CLUB GEWALT. We zijn hét muziek & performance collectief uit Rotterdam. We maken, componeren, produceren en performen ons eigen werk waarin muziek altijd ons begin- midden en eindpunt is. We houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

The Incredible Shrinking Man meets MINI MISS MIRACULOUS is een initiatief van Johan Idema, Arne Hendriks en Club Gewalt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, de VriendenLoterij, het Pauwhof Fonds, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English