Cg Mmm Aformaat Liggend
Incredible Shrinking Man 1600X1222

The Incredible Shrinking Man meets MINI MISS MIRACULOUS

Arne Hendriks en Club Gewalt

'The Incredible Shrinking Man' is een artistiek, speculatief onderzoek van kunstenaar/onderzoeker Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Samen met Club Gewalt smeedt hij een ontregelende lezing en een concert tot één nieuw geheel: een hyperactuele lecture performance (je mag ook voorstelling zeggen) over krimp. Krimp van ons grondstofverbruik, onze reislust, onze agenda’s en zelfs dus ons lichaam.

De muziektheatrale lecture performance biedt de kans om Hendriks, een uniek krimpdenker, en Club Gewalt, onlangs door New York Times uitgeroepen tot ‘The Best of European Theater’ samen op het podium te zien. Bij elkaar gebracht door de actuele boodschap dat kleiner en minder juist voordelen hebben en dat de evolutie omkeerbaar is.

Ervaren krimpdenker en Rotterdamse millenials verspreiden samen het krimpevangelie

The Incredible Shrinking Man

In zijn theatrale voordracht deelt Hendriks zijn unieke visie en kennis over krimp. Op serieuze én verwonderlijke wijze maakt hij samen met actrice Isil Vos het publiek deelgenoot van de dillema’s, ambiguïteit en uitdagingen die krimp in zich heeft. Hendriks ontregelt het denken over groei en krimp en maakt ons bewust van diepgewortelde angsten en verlangens. Kunnen we met net zoveel passie verlangen naar minder?

Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

MINI MISS MIRACULOUS

Gebaseerd op Hendriks onderzoek roept Club Gewalt een nieuwe performanceband in het leven: MINI MISS MIRACULOUS (MMM). Frontvrouw Gerty Van de Perre treedt op als MMM, een orakel uit de toekomst die het krimpevangelie predikt: het menselijk lichaam moet krimpen tot 50 centimeter om de aarde te redden van toekomstige verwoesting. Met hypnotiserende hyperpopsongs en betoverende choreografieën oefent MMM het verlangen van het publiek naar degrowth.

Meer info en credits

Over Arne Hendriks

Arne Hendriks is onderzoeker, kunstenaar en kunsthistoricus. Op speculatieve wijze onderzoekt hij de huidige en toekomstige relatie tussen Homo sapiens en de Aarde. Hij verdeelt zijn tijd tussen het krimpen van de mens, artistiek-wetenschappelijk onderzoek naar kwaadaardige groei, het bouwen van een eiland van vet en de toekomst van werk. Daarnaast geeft Hendriks les aan de Universiteit van Amsterdam en de Design Academy Eindhoven. Als krimpexpert belichaamt Hendriks zelf de overvloed: 'Ik ben 1 meter 95 en ik beschouw mijn lichaam als een geslaagd voorbeeld van de manifestatie van ons desastreus verlangen naar groter en meer. Ik heb meer voedsel nodig dan iemand die kleiner is, dus bij schaarste ben ik in het nadeel.'

Over Club Gewalt

Wij zijn CLUB GEWALT. We zijn hét muziek & performance collectief uit Rotterdam. We maken, componeren, produceren en performen ons eigen werk waarin muziek altijd ons begin- midden en eindpunt is. We houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.


Credits

The Incredible Shrinking Man meets MINI MISS MIRACULOUS is een initiatief van Johan Idema, Arne Hendriks en Club Gewalt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, de VriendenLoterij, het Pauwhof Fonds, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Muziektheater