0529 Abattoir The La Play

The L.A. Play

Abattoir Fermé

Een nachtelijk Abattoir Fermé-universum in de schaduw van een flikkerende neon, tussen verlaten filmdecors, afgedankte wereldsterren en versleten kostuums.

Wat gebeurt er wanneer de laatste barfly naar buiten is gestrompeld, de gordijnen worden gesloten en de deuren in het slot vallen?

Als er één stad is die steevast geldt als inspiratiebodem voor Abattoir Fermé, dan is het wel Los Angeles. Waar een eeuw geleden de wonderlijke eerste filmsets verrezen, en vandaag villa’s in de Hollywood Hills als setting voor pornofilms fungeren. Een stad die zich uitstrekt van onbetaalbare winkels op Rodeo Drive over de jetset van Beverly Hills helemaal tot aan de Salton Sea: een gruwelijke plek waar alleen nog achtergebleven oudjes wonen, vlakbij een strand bezaaid met visgraten en dode pelikanen.

In The L.A. Play gaat Abattoir Fermé op zoek naar het mooiste én het lelijkste van de Amerikaanse droomfabriek waar hoge cultuur hand in hand leeft met low camp.

The L.A. Play is een vintage Abattoir Fermé-trip zonder tekst en mét humor, geïnspireerd door de spookstad achter het iconische Hollywood-sign.
theaterkrant
Meer info en credits

Tekst en regie Stef Lernous, spel Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, muziek Kreng, decor- en lichtontwerp Stef Lernous en Sven Van Kuijk.
Productie Abattoir Fermé, in samenwerking met NONA.

Het Mechelse Abattoir Fermé, een graag geziene gast in De Nieuwe Vorst, vertrekt altijd vanuit een fascinatie voor ‘de wereld achter de wereld’: de geheimen van onze cultuur, de wortels van onze collectieve angsten en de verborgen wondes, fantasieën en rituelen van deze tijd. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir steevast mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Eigenzinnig, Language no problem