The Stage Zwoele Zomer 1
Zoete Zomer Zonder Tekst
Foto 2 Glenn
Image0 Derek Otte
Jorgen Unom Gario

The Stage: Re-Birth

The Stage

The Stage is het Tilburgse podium waar literaire en muzikale artiesten met diverse achtergronden het publiek ontmoeten. Het biedt ruimte aan woordkunst – van klassieke dichters en tot de modernste slam poets, van ingetogen muzikanten en tot uitzinnig spoken word.

Reserveren is verplicht

Op de dag zelf beslissen we of we de tuin in kunnen; er komen dan via de site meer plaatsen beschikbaar. Hou ons in de gaten op de socials en de website.


Het applaus is er altijd warm en de stoelen zijn er altijd zacht. Hier openen woorden luikjes naar nieuwe werelden, naar dromen met je ogen open.

Met:

 • Derek Otte
  Woordkunstenaar Derek Otte (Rotterdam, 1988) heeft als spoken word-artiest al op menig podium in Nederland en Vlaanderen gestaan. Voorheen was hij huisdichter van radiozender FunX en stadsdichter van Rotterdam. In de stad waar zijn woorden menig gebouw sieren, richtte hij het woordkunstpodium Paginagroots op en doceert hij het keuzevak Spoken Word aan de Hogeschool. In november verschijnt via uitgeverij Rorschach, die hij samen met vriend en collega Manu van Kersbergen oprichtte, zijn vierde dichtbundel met de titel Miose. Tijdens The Stage zal hij hier (dus nieuw!) werk uit voordragen.
 • Dorothy Blokland
  Dorothy Blokland (1985) studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. Met een grote liefde voor verhalen vertellen stapt zij het podium op. In haar werk is de combinatie van theater en spoken word goed zichtbaar.
 • Jörgen Gario
  Jörgen Gario aka UNOM, is deel van de eerste "Poetry Circle Nowhere" een landelijk schrijf en performance artgezelschap, waarvan hij nu workshopdocent is. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie bomvol positiviteit.
  Hij heeft zo ongeveer overal in Nederland opgetreden. International reisde hij voor poezie en muziek o.a. naar India, Tanzania, Zuid-Afrika, Zweden, Duitsland, Italië, Engeland en België. Sinds mei 2019 kan je drie van zijn gedichten lezen in de bloemlezing. 'Hardop - Spoken Word in Nederland' uitgegeven door Atlas contact. Optreden live bijwonen of meer poëzie en videoclips: https://unomjg.nl
 • Lisette Ma Neza
  Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en Slam Poetry performances. In haar poëzie en muziek zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld. Zo vertelt ze de verhalen van nu en altijd - die gaan over het intieme proces waarin je van meisje ineens vrouw wordt, over klein geweld in de slaapkamer en over groot geweld zoals genocides. Ze schrijft over dekolonisatie en zingt over een stad als Brussel. In 2017 werd ze als eerste vrouw, als eerste persoon van kleur én als eerste Nederlandstalige Belgisch Kampioen Slam Poetry. In 2018 en 2019 vloog ze met haar performance naar het buitenland en werd ze Vice-Europees Kampioen Slam Poetry in Parijs en Vice-Wereldkampioen in Rio de Janeiro. Nu reist ze als een troubadour de wereld over met haar muziek en poëzie, om vervolgens weer thuis te komen, terug in Nederland. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel.
 • Glenn Markesteijn
  Zijn vader zag in hem een rockster, zijn moeder een profvoetballer en zijn tante gokte in welk gekkenhuis hij zou belanden. Hij heeft ze allemaal teleur moeten stellen. Wel weet hij in iedere stad de beste plek om heen te vluchten in het geval van een zombie apocalyps, kan hij je alles vertellen over Peter Pan en heeft hij een haat-liefde verhouding met zijn haargrens. Naast gedichten schrijft en speelt hij in jeugdtheatervoorstellingen en is hij programmeur van het Cafe Theater Festival.

De presentatie is in handen van oud-stadsdichter, schrijver en verhalenverteller Onias Landveld.

Mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds.


Pay What You Want

Voor dit programma hanteren we ‘Pay what you want’.
Jij bepaalt zelf na afloop wat je wilt en kunt betalen.

Dat bedrag hangt natuurlijk samen met wat je van de voorstelling vond. Maar we willen ook benadrukken dat het geld wat we ophalen ons in staat stelt het werk van deze lokale makers te presenteren.

Weet je niet wat een gepast bedrag is? Dan geven we je enkele suggesties.

 • Als iedereen € 10 zou betalen, kunnen we blijven doen wat we doen.
 • Heb je minder te besteden, of ga je deze zomer naar meerdere voorstellingen, dan is een bijdrage van € 7,50 een mooi bedrag.
 • Kun je meer kwijt, of je vond het geweldig dan is € 12,50 een goede richtlijn.

Méér mag natuurlijk altijd… ;-) en kun je je geen bijdrage permitteren? Geen enkel probleem. Je bent meer dan welkom!

Meer weten? Bekijk hier onze FAQ.

Delen

Tickets

Genre

Literair, Mix

Filter

Zomerprogramma