Lg0 A2180 Jpg © Alain Honorez
Lg0 A2172 Jpg © Alain Honorez
Lg0 A2312 Jpg © Alain Honorez
Lg0 A2813 Jpg © Alain Honorez
0222 Vrije Voeten Trekvogels

Trekvogels (8+)

Internationaal Danstheater / Vrije Voeten

Trekvogels is een jeugdvoorstelling die gaat over de kracht van de groep en een verhaal vertelt van hoop, avontuur en de drang om te overleven.

Stel je voor dat je opeens je land moet achterlaten; wat neem je mee, wat is je het dierbaarst? Wie kun je in vertrouwen nemen, hoe bescherm je wat van jou is? Van wie kan je wat leren, hoe hoor je erbij?
In Trekvogels volgen we een groepje landverhuizers op hun spannende overtocht. In het begin zijn ze allemaal alleen, verdrietig omdat ze hun thuis verlaten en tegelijkertijd opgewonden om het grote avontuur dat ze tegemoet gaan. Gaandeweg ontdekken de reizigers elkaars achtergrond, leren over elkaars gebruiken en overwinnen ze onderlinge conflicten. De uitdagingen van de reis en hun gezamenlijk lot scheppen een sterke band en vriendschap tussen de reizigers. En tegen de tijd dat ze aankomen vormen ze een krachtige groep dikke vrienden.

Inspiratiebron is de geschiedenis van de ‘Red Star Line’, een scheepvaartmaatschappij die ruim twee miljoen mensen vanuit Antwerpen naar New York bracht. Deze mensen lieten hun thuisland achter, namen een koffer mee en vertrokken naar het beloofde land: Amerika. Op zoek naar een beter leven.

Meer info en credits

’Vrije Voeten’ is een nieuw danserscollectief bestaande uit 9 leden van het Internationaal Danstheater met een unieke mix van persoonlijkheden, talenten en achtergronden. Het brengt eigentijdse jeugdvoorstellingen waarbij elementen en gebeurtenissen uit diverse culturen van over heel de wereld het vertrekpunt en de inspiratiebron zijn.

Collectief: Jeroen Van Acker, Roisin Verheul, Michael Sastrowitomo, Mathilde Van de Wiele, Soetkin Jacobs, Patrick Radu, Rossana Caldarera, Francesca Peniguel, William Lü, choreografie Mathilde Van de Wiele i.s.m. de dansers, componist Mathias Van de Wiele, video editing William Lü, fotografie Ruud Baan.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Dans, Jeugd / familie

Filter

Language no problem