Bekijk tickets

TSJIK TSJAK WHAM

Hendrik Kegels & Thomas Claessens

TSJIK TSJAK WHAM is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. En avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke is in de theaterzaal aanwezig: een koffiemachine.

Een zacht pleidooi voor meer toeval

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net banger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen…

Hendrik en Thomas studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.

Meer info en credits arrow-right

Tekst, regie en spel Thomas Claessens en Hendrik Kegels, eindregie Günther Lesage, zakelijke leiding Eline Dewaele, dramaturgie Louise Van den Eede, decorontwerp en -uitvoering Thomas Claessens en Hendrik Kegels, posterontwerp Mees Walter, productie Eigen Kweek.
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Hendrik maakte voorstellingen voor o.a. Het Paleis, Frascati Producties en Cement Festival. In 2023 zal hij meewerken aan de jeugdvoorstelling Nietes met Kim Karssen bij Bronks en Theater Artemis in regie van Jetse Batelaan.
Thomas stond in 2021 met zijn voorstelling STEL op Theater Aan Zee en werkt momenteel met Romy Moons aan een romcom over de romcom.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English