0317 Uniform Maas Theater En Dans © Noa Verhofstad
1307 Scene Uniform Maas Theater En Dans © Nichon Glerum
0317 Scene 1 Uniform Maas Theater En Dans © Nichon Glerum
ode aan de meeloper

Uniform

Maas theater en dans

Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Een ode aan de meeloper

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt theatermaker Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid.


Nastaran over Uniform:
‘We leven in een sterk geïndividualiseerde wereld en zijn voortdurend bezig met wie we zelf zijn, wat onze mening is. Dat is echt iets van deze tijd. Ik heb bewondering voor mensen die zichzelf durven te vergeten en helemaal kunnen opgaan in een groep. In Uniform doen we een poging om de afkeer van het ego te laten zien.’

0317 Scene 2 Uniform Maas Theater En Dans © Nichon Glerum

-Een trip die je doet duizelen (★★★★ 8Weekly).

-Aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling (★★★★ Scenes).

-Een opzwepende performance (…) Op intelligente wijze zet Khorasani dans, kostuums en de geniaal opgebouwde muziek van Jimi Zoet in om te onderstrepen dat gedeelde gedragingen uit vele verschillende bronnen ontstaan en vaak invloeden van verschillende (sub)culturen in zich dragen
Theaterkrant ★★★★ - Lees meer
Meer info en credits

Van Nastaran Razawi Khorasani, met Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen, muziek Jimi Zoet, kostuums Nicky Nina de Jong, licht Marijn de Jong, dramaturgie Tobias Kokkelmans, coaching Moniek Merkx.
In samenwerking met: URLAND.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Jeugd / familie, Dans, Theater

Filter

Language no problem