Bekijk tickets

Vast

Nic Bruckman & Nineties

Een intieme, confronterende voorstelling over liefde, macht en verraad in het gevangenissysteem.

alert

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.

een spannende monoloog die je (vast)grijpt

Vast vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert los te komen van de rigiditeit van de gevangenis. Een wankelmoedige monoloog (gespeeld door Yannick Noomen) vol frustratie, bloed, geweld en verderf, maar ook, ondanks alles, chemie en onbesloten intimiteit.

Schrijver Nic Bruckman werkt als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van Londen. Daar observeert en ervaart hij de complexiteit van opgesloten zitten. De gevangenis, als gesloten wereld, waar het kwaad wordt opgeborgen en vrijheid wordt begrensd. Een plek waar tralies grensgebieden zijn en ambiguïteit gevangen zit.

Samen met regisseur Anne Maike Mertens doet hij een poging om te ontsnappen aan een rechtlijnige wereld en een nieuw en veelvormig universum op te bouwen.

een kathedraal van berouw
en ik kwam aan de poort om vernieuwing te brengen
iedereen waarschijnlijk
ik hoef jullie niks te vertellen

1214 staand Vast 09 Sanne Peper
quote
De voorstelling maakt vooral indruk als zintuiglijke ervaring van geluid, lichtflitsen en het constante gevoel van dreiging. [...] Vast biedt een originele blik in een wereld vol spanningen en ambiguïteit.
- Theaterkrant Lees meer
quote
Duizelingwekkende monoloog laat toeschouwers verzuipen in het leven tussen de muren.
- Parool Lees meer
quote
De grens tussen macht en afhankelijkheid, tussen aantrekkingskracht en angst wordt in de sobere regie van Anne Maike Mertens steeds diffuser. Binnen en buiten, afstand en intimiteit, vast en vrij: het blijken meerduidige begrippen.
- Volkskrant Lees meer

👉 BEPAAL ZELF WAT JE BETAALT

De hele maand december én de eerste week van januari bepaal je bij De Nieuwe Vorst als bezoeker zelf wat je betaalt voor een voorstelling of event. Je reserveert een kaartje via de site en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt. Zo krijgt iedereen in deze roerige tijden de gelegenheid om naar het theater te kunnen.

PWYW sticker 15 kopiëren

Kijk hier voor meer informatie >

Reserveer wel je ticket om zeker te zijn van een plekje in de zaal!


Meer info en credits arrow-right

tekst en concept: Nic Bruckman / regie en concept: Anne Maike Mertens / spel: Yannick Noomen / dramaturgie: Han van Wieringen / compositie: Genevieve Murphy & Nicholas Thayer /

Scenografie Julian Maiwald / Lichtontwerp Wout Panis, Julian Maiwald / techniek: Marcel Jansen & HP Hulscher / productie: Barbara Reijs / verkoop: Via Rudolphi / pr en marketing: Berber Stolte en Annabella Rijksen/

scènebeeld: Lonneke van der Palen. Vast wordt gemaakt door Bruckman Projecten in coproductie met Nineties.


Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Grand Theatre Groningen, theater Walhalla, theater Bellevue, stichting Melanie, Fonds 21 en BNG Cultuurfonds.


Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English