Beeld Flyer

Viering internationale vrouwendag

Feniks, Kennismakerij en De Nieuwe Vorst

Al meer dan 100 jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Dit is ook een Tilburgse traditie geworden dankzij Feniks, Emancipatie Expertise Centrum Tilburg, die dit al bijna 45 jaar met de stad organiseert. Dit jaar i.s.m. Theater De Nieuwe Vorst, Duvelhok en de Kennismakerij. In 2020 is het landelijke thema ‘Vrijheid’.

Hoofdgasten: Rajae El Mouhandiz en Karin Bruers

Beide vrouwen laten zich niet in 1 discipline beschrijven.

Film-, theatermaakster en zangeres Rajae El Mouhandiz is vanwege haar bijdrage in de kunsten de afgelopen 11 jaar achtereen geplaatst op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. Op 8 maart geeft zij een vrijheidscollege waarmee ze de ruimte laat zien die vrouwen mogen en kunnen innemen om te worden wie of wat ze willen zijn. Hierbij betrekt zij haar eigen levensloop en put ze uit zowel westerse als oosterse waarden.

De bekende cabaretière, sociaal onderneemster en schrijfster Karin Bruers is bovenal activiste. Met trots wordt op deze vrouwendag de primeur gepresenteerd van haar ‘High Heels Liberation Front’, waarbij ze meer op de hak neemt dan hoge hakken…


Wat betekent vrijheid voor jou?

Laat dit in maximaal 2 minuten op de zeepkist/podium zien of horen, door een persoonlijke bijdrage in welke vorm dan ook. Meld je hiervoor aan door vóór 2 maart te mailen naar secretariaat@fenikstilburg.nl; het aantal plaatsen is helaas beperkt.

Programma

Het hoofdprogramma start om 20.00 uur en is gratis te bezoeken, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  • 17.00 – 18.00 uur: inloop voor deelnemers maaltijd
  • 18.00 – 19.45 uur: gezamenlijke vegetarische maaltijd (aanmelden d.m.v. betaling, zie hieronder)
  • 20.00 – 21.30 uur: programma grote zaal, geopend door emancipatie-wethouder Rolph Dols
  • 21.30 – 23.30 uur: netwerkcafé en swingende afterparty met DJ Han

Deelname gezamenlijke maaltijd

Om 18 uur start de gezamenlijke maaltijd. Reserveren is hiervoor verplicht. Dit doe je d.m.v. vooruitbetaling van € 7,50 tot uiterlijk 2 maart op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD en je naam.
Let op: vol is vol (er zijn 75 plaatsen).
Wil je de Meedoenregeling gebruiken, dan is dit incl. 1 consumptie. Stuur uiterlijk 2 maart je mail met klantnr. naar secretariaat@fenikstilburg.nl.

Delen

Toegang gratis

Genre

Lezing / Gesprek

Filter

Gratis