Vormen Van Opdringerigheid 8
Vormen Van Opdringerigheid 2
Vormen Van Opdringerigheid 3

Vormen van Opdringerigheid

Collectief Het Paradijs

Acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement. Acht mensen vast in hun eigen hoofd. In het drieluik Vormen van Opdringerigheid onderzoekt Collectief Het Paradijs drie perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte.

De overvolle metro crasht en lanceert de acht reizigers naar hun privésferen. De opdringerigheid volgt ze tot in hun slaapkamers waar de overprikkeling van de buitenwereld zich een weg naar binnen baant. Er rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Maar hoe veilig is deze plek?

Van felgekleurde leggings, intens zoete parfums en praatgrage opaatjes tot pushberichten over bomaanslagen en wegblokkadeprotesten. Opdringerigheid lijkt altijd ongewenst, maar misschien kan het ons dichter bij elkaar brengen. In een samenleving waar Fake News, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen.

Vormen Van Opdringerigheid 6

Na Paradijsvertraging en de Parade voorstelling over opdringerigheid diept Collectief Het Paradijs dit thema verder uit tot het drieluik Vormen van Opdringerigheid, in regie van theatermaker Ko van den Bosch, bewegingskunstenaar Jakop Ahlbom en choreograaf Nicole Beutler.

Meer info en credits

Over Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar ze in juni 2018 gezamenlijk afstudeerden. Ko van den Bosch regisseerde de acht mannen en een vrouw voor hun afstudeervoorstelling. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit.

Credits voorstelling

spel, productie en vormgeving: Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Leo Vincent, Luuk Weers, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom

regie Akte 1 Ko van den Bosch, Akte 2 Jakop Ahlbom, Akte 3 Nicole Beutler

eindregie & tekst Ko van den Bosch

dramaturgie Eline de Mey

lichtontwerp/techniek Marcel Slagter

regie trailer Vincent van Woerkom

grafische vormgeving Het IJzeren Gordijn

productie Mirjam Zwanenburg/ Floor Öffner

zakelijke leiding Karin van den Berg / Motorblok

marketing Lonneke van Eden

tourneeplanning Theaterzaken Via Rudolphi

Vormen van Opdringerigheid is een coproductie van Collectief Het Paradijs, Feikes Huis, Jakop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam.

Vormen van Opdringerigheid wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Stichting Melanie, BNG Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Olland Buisman Stichting, Stichting Elise Mathilde, VSB Fonds, Voordekunst.nl. Sponsors Bij ons Vintage, Ferragio.

Met dank aan Rotterdams Tram Museum Stichting RoMeO

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater