0620 Wachten Op Godot 2 © Kurt Van Der Elst
0620 Wachten Op Godot 3 © Kurt Van Der Elst
0620 Wachten Op Godot 6 © Kurt Van Der Elst
0620 Wachten Op Godot 8 © Kurt Van Der Elst
Wachten Op Godot

Wachten op Godot

Toneelhuis | Olympique Dramatique

Wachten op Godot (1953) van Samuel Beckett was bij zijn verschijning onmiddellijk een klassieker. Niet alleen omdat het de naoorlogse verwarring en onzekerheid zo scherp wist te verwoorden, maar ook en vooral omdat het in één klap het theater voorgoed veranderde. Bijna 70 jaar na publicatie buigt Olympique Dramatique zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is.


Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Mét bolhoed. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen.

Een oerklassieker. Actueler dan ooit.
Wachten op Godot is een wonderschoon cadeau: het is theater met een meesterlijke tekst (die je met poëtische flair uitnodigt tot reflectie), in een machtig mooie setting en gebracht door vier mastodonten van spelers die niet alleen de lach maar ook, zoals iedereen, een leven vol geluk en ongeluk aan hun broek hebben hangen. Ogen, oren, hart: ze worden verwend.
Knack Focus ****
Even groots als intiem, visueel indrukwekkend en opmerkelijk gevoelig vertolkt" - "Soepel schakelend tussen tragedie, klucht en slapstick bewijzen de heren hoe rijk Becketts theater is, zowel in vorm als in inhoud.
De Morgen **** - Lees meer
Deze ‘Wachten op Godot’ drukt uit dat het wachten samenvalt met het leven zelf, en dat dit wachten alleen dragelijk kan gemaakt worden door te kiezen voor het leven, ook al is er geen helder perspectief op wat nog komen moet.
Cutting Edge - Lees meer

Let op!

  • Ticketverkoop loopt via de site van De Warande (zie bovenstaande button).
  • Deze voorstelling speelt op locatie in Ravels en duurt 2 uur.
Meer info en credits

Tekst Samuel Beckett

met Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck

coaching Stijn Van Opstal en Raven Ruëll,

foto: Kurt Van der Elst .

In samenwerking met De Warande Turnhout en GC De Wouwer Ravels.

Delen