1119 Wat Me Niet Breekt Dox Bram© Tarona Leonora
1119 Wat Me Niet Breekt Dox Nadine © Tarona Leonora
1119 Wat Me Niet Breekt Dox Nastaran © Tarona Leonora
1119 Wat Me Niet Breekt Dox Nimue © Tarona Leonora
1119 Wat Me Niet Breekt Dox Olaf © Tarona Leonora

Wat me niet breekt (maakt me niet noodzakelijk sterker) (12+)

DOX

In Wat me niet breekt voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee?

We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf hebben gekozen, onze ouders. We kunnen van ze houden of ze haten. Ze zijn streng, los, lief, ouderwets, kinderachtig, knuffelig, luidruchtig of zwijgzaam… en altijd wel ergens om ons heen. Zelfs als ze er niet zijn, hoor je ze in je hoofd met goede raad. Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld…

Dwain is opgegroeid in een tehuis. Jami is opgevoed in een familie zonder vader. Saida is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Lea haar moeder is overleden. Yannick groeit op achter zijn computer. Een survivalgids voor self-made jongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan.


DOX maakt met Wat me niet breekt dé survivalgids voor jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan.

Meer info en credits

Regie Timothy de Gilde, tekst Joachim Robbrecht, choreografie Dalton Jansen, spel en dans Olaf Ait Tami, Nastaran Razawi Khorasani, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos, Bram Walter.

Na het grote succes van de voorstelling Bromance, duiken regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. NRC over Timothy’s werk: “Het sterke aan het werk van Timothy de Gilde (36) is dat hij complexe onderwerpen als seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord aansnijdt, zonder dat zijn voorstellingen moralistisch worden.”
In de nieuwe voorstelling van DOX krijgen de jongeren die opgroeien zonder ouders een stem. Upcoming choreograaf Dalton Jansen groeide zelf op zonder ouders om hem heen. Hij neemt de choreografie voor zijn rekening.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • FHK 50% € 8,50
  • < 25 en studenten € 10,00

Genre

Jeugd / familie, Dans, Theater