05232425 Wat We Normaal Niet Horen

Wat we normaal niet horen

Laura van Dolron | HZT

Een viering van de zogenaamde zwakken van de samenleving, die natuurlijk eigenlijk de sterken zijn. De mensen die hebben moeten roeien met de riemen die ze kregen, hebben moeten leren lachen met tegenwind.

Mensen die je normaal nooit hoort in de samenleving, voor wie geen plek is aan de tafel van talkshows. Sprankelend, dromerig, observerend en confronterend bieden zij jou hun werkelijkheid aan.

We hebben allemaal een verhaal. Sommige verhalen komen in de krant, op TV, in statistieken, verkiezingsprogramma’s, romans of Hollywoodfilms. Wie goed kan luisteren, vindt de verhalen die we normaal niet horen. Verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Het Zuidelijk Toneel stuurde theatermaker en professioneel luisteraar Laura van Dolron op blind dates met wiens verhalen niet voor het oprapen liggen. Gewone, bijzondere mensen uit onze samenleving, die ze ontmoette in een tbs kliniek, een hospice, bij de AA of in een dagopvang. Omdat we in de ontmoeting met de ander onszelf pas echt leren kennen.

Laura: 'Ik heb een jongen ontmoet die geen huis of paspoort had, en toch blaakte van het zelfvertrouwen. ‘Het is het enige wat ik heb,’ zei hij. En een man die helemaal alleen geboren werd, niemand kon voor hem zorgen. Hij werd alcoholist. En daarna godfather van een AA groep, waar hij honderden mensen redde. Op zijn begrafenis kreeg hij een staande ovatie… zo alleen als hij kwam, zo met liefde omringd ging hij.
Ik heb een TBS-er ontmoet die eruit zag als Pocahontas, maar dan mooier, liever en wat verslagener, omdat al haar vrijheden waren afgepakt door een mediahype die niets met haar te maken had.'

Het Zuidelijk Toneel maakt elk seizoen tenminste één voorstelling, die gemaakt is op basis van ontmoetingen met en verhalen van gewone bijzondere mensen uit onze samenleving.
Artistiek directeur Piet Menu: 'Laura van Dolron heeft de ontwapenende gave om een publiek op het gemak te stellen en tegelijkertijd te confronteren met moeilijke vragen en persoonlijke bespiegelingen. In deze voorstelling met echte mensen wordt de warmte nog warmer, worden de blikken nog intenser en de vragen nog indringender.'

Meer info en credits

Concept, regie en spel Laura van Dolron, artistiek advies Piet Menu en Steve Aernouts, artistieke ondersteuning en project assistentie Corinne Heyrman.

Delen

Tickets
  • normaal € 12,00
  • Vroege Vogels € 8,00
  • FHK 50% € 6,00

Genre

Theater

Filter

Laat je verrassen, Try-out