0219 Weg Met Eddy Bellegueule C Annaleen Louwes Esther Noyons

Weg met Eddy Bellegueule

Eline Arbo | Toneelschuur Producties

Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt, net als bij haar prijswinnende debuutvoorstelling Het lijden van de jonge Werther, een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis.

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk - in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.
Weg met Eddy Bellegueule was bij het verschijnen in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het zeer enthousiast ontvangen.Eline Arbo over Weg met Eddy Bellegueule:
‘De eerste keer dat ik Weg met Eddy Bellegueule las, raakte ik blown away door het verhaal: de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimheid in de maatschappij-kritiek, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld. Het is een universeel verhaal, maar ook zo persoonlijk! Een verhaal dat verteld móet worden!’

Speciaal voor de nieuwe voorstelling Weg met Eddy Bellegueule presenteert Toneelsschuur Producties een themamagazine over anders-zijn. De voorstelling vertelt over een jongen die probeert in te passen in zijn omgeving en daarvoor een harde strijd moet leveren. In deze eenmalige uitgave brengen we verhalen en fotoportretten samen van Haarlemmers die weten hoe het voelt om ergens niet bij te horen.

Meer info en credits

Regie & bewerking Eline Arbo naar de roman van Édouard Louis, vertaling Edu Borger, uitgave Uitgeverij De Bezige Bij, met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten, muzikaal begeleider Thijs van Vuure, scenografie Juul Dekker, kostuumontwerp Rebekka Wörmann, lichtontwerp Varja Klosse, dramaturgie Thomas Lamers.

Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij het Noord Nederlands Toneel en in Noorwegen.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater