0126 Artemis Antigone Woestzoeker 1
0126 Artemis Antigone Woestzoeker 2
0126 Artemis Antigone Woestzoeker 3

Woestzoeker 8+

Theater Artemis & Theater Antigone

Een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling waarin twee woeste zoekers hartstochtelijk ten strijde trekken tegen een niet-te-kloppen vijand: armoede.

tegen de stroom in

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg.
Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch.
Ik begreep het niet.
Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt.
En toen was het hek van de dam.

‘Ben de gij ook één van die Woestzoekers?’
‘Nee, ik ben meer een rustvinder.’
‘Een rustvlinder?’
‘Nee, een rustvinder!’


Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène.


0126 Artemis Antigone Woestzoeker 4

Woestzoeker is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

Woestzoeker excelleert in hartverscheurende mini-tableaux die het grotere kaderverhaal inkleuren en zonder tearjerkerij dat grote zeer blootleggen.
theaterkrant - Lees meer

De acteurs Dries en Sophie vertellen waarom Woestzoeker voor hen zo belangrijk is:

Sophie: 'Omdat het probleem zo concreet is en we het toch de wereld niet uit helpen. Elite kiest voor een eliteschool. Arme kinderen dwingen we in een minder goede positie. Kinderen krijgen geen kans, ze zijn gepredestineerd. Daardoor ben je je als kind ook niet bewust van die problematiek. Tot je 18 jaar leef je in een soort voorgekauwde wereld, niet in het werkelijke verhaal. Na hun 18 zetten veel mensen hun leven verder in datzelfde, verkeerde perspectief.'
Dries: 'Het is onvoorstelbaar hoe het onderwijs de verborgen, sociale ongelijkheid in stand houdt of zelfs versterkt. Bovendien zijn veel mensen ervan overtuigd dat je oogst wat je zaait. Niet slagen op school is dus je eigen schuld, terwijl we kinderen zo snel opgeven en bij een eerste tegenslag onmiddellijk gaan heroriënteren. We moeten die gevoelige thematiek bespreekbaar maken.'

Meer info en credits

Tekst Raven Ruëll, Jan Sobrie, regie Raven Ruëll, spel o.a. Dries Notelteirs, Sophie Warnant.
Een coproductie van Theater Artemis & Theater Antigone.

Woestzoeker is de nieuwe voorstelling van de makers van Zilveren Krekelwinnaar Bekdichtzitstil.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie