Bekijk tickets

Yellow horizon

Annemijn Rijk

Yellow Horizon is een productie waarin filosofie, choreografie, theater en scenografie/beeldende kunst versmelten en die zich niet alleen op het toneel afspeelt, maar ook ín het lichaam van het publiek.

Voor Yellow Horizon zocht choreograaf en filosoof Annemijn Rijk naar wat ons lichaam ons kan vertellen over wat er van onze identiteit overblijft als we ons ontdoen van alle constructivistische lagen die ons maken tot wie we zijn; afkomst, inkomst, gender, seksuele oriëntatie, leeftijd, etc.
Met de filosofische stroming de fenomenologie als methode kwam ze uit bij een ogenschijnlijk paradoxale conclusie: dat wat wij in het diepst van ons wezen zijn, is anoniem.

In Yellow Horizon daalt het publiek samen met de performers en de scenografie af: in de wereld, in onze identiteit, in ons lichaam. De theatrale ruimte waarin we ons bevinden, een ontwerp van scenograaf Theun Mosk, doet dienst als ‘onder’wereld; het leidt naar het anonieme in ons lichaam, dat wat onder onze geconstrueerde identiteit ligt, dat waardoor we de wereld waarnemen, ontdaan van vooroordelen, culturele patronen en gewoontes, en wat ons maakt tot wie we zijn, maar waar we ons zelden bewust van zijn.

Door het scenografisch gebruik van licht, kleur en mist, elementen die bij uitstek de manier waarop we waarnemen beïnvloeden, gaat dit werk niet alleen over het anonieme in onszelf, maar wordt Yellow Horizon een moment, een ritueel bijna, waarop het publiek de kans krijgt dit anonieme voor zichzelf te ervaren.

Meer info en credits arrow-right

Annemijn Rijk - choreograaf en filosoof
Theun Mosk - scenograaf
Noemi Calzavara- danseres
Niels van Heijningen - mime speler
Sofie Porro- actrice
Aura Bouw - componist
Annemarije van Harten - kostuum ontwerp
Laura de Vos - zakelijk leider
Paul van Vliet - techniek

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English